DOLAR
32,3286
EURO
34,8454
ALTIN
2.391,08
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

İki toplumlu ‘Eğitim’ emek vermesi

İki toplumlu ‘Eğitim’ emek vermesi
09.09.2023 15:18
5
A+
A-

Kıbrıslı Türk ve Rum Öğretmen Sendikaları 15-16 Mayıs tarihlerinde iki Toplumlu “Eğitim Konferansı ve Emek verme Atölyesi” düzenleyecek.

Temel mevzusu “Kamusal ve Nitelikli Eğitim” olan konuşma çerçevesinde Kıbrıslı Türk ve Rum öğretmenler “Okullarda Rahatsız etme ve Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması” ve “Yabancı Evlatların Eğitimi ve Oryantasyonu” mevzularında deneyimlerini ve görüşlerini paylaşacak.

Sendikalar saat 11:00’de ara bölgede yer edinen Dayanışma Evi’nde bir basın toplantısı düzenleyerek konuşma ve emek verme atölyesiyle ilgili data verdi.

Basın toplantısında hazırlanan ortak açıklamanın Türkçesi Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası yönetim kurulu üyesi Tahir Gökçebel, Rumcası ise POED Başkanı Filios Filiau tarafınca okundu.

Açıklamada, konferansın açılışını sendikaların internasyonal alanda örgütlü olduğu Avrupa Eğitim Sendikaları Eğitim Komitesi (ETUCE) Avrupa Eğitim Direktörü Susan Flocken’in gerçekleştireceği kaydedildi.

“ÖĞRETMENLER OLARAK POZİTİF BİR ATMOSFER GELİŞTİRMELİYİZ”

Kıbrıslı Türk ve Rum öğretmenlerin tüm Kıbrıs halkına daha iyi bir gelecek sağlanması ve ülkenin tekrardan birleştirilmesine yönelik çabaları desteklemek amacıyla uzlaşma kültürünün geliştirilebileceğine inanılmış olduğu kaydedilen açıklamada, “Öğretmenler olarak pozitif bir atmosfer, sulh kültürü, karşılıklı saygı, eşitlik, ortaklaşa iş ve karşılıklı anlayış geliştirmeliyiz. Bu unsurlar, uzun solukta yararlı olabilecek ve tekrardan birleşme çabalarını kolaylaştırarak Kıbrıs’taki tüm vatandaşların vatanımızda özgürce yaşayabilecekleri temel koşulları oluşturacaktır” denildi.

Açıklamada, Kıbrıslı Türk ve Rum Öğretmen Sendikalarının eğitimin çözüme artan katkısının iki cemiyet içinde daha çok standardizasyon ve uyumlaştırma elde edilmesine katkı yapabileceği de vurgulandı.

AÇILIŞ KONUŞMALARIYLA BAŞLAYACAK

KTOEÖS, OELMEK, KTÖS, POED, DAÜ-SEN ve OLTEK tarafınca düzenlenecek konuşma Salı günü saat 15.30’da Ledra Palas Otel’de yer alacak açılış konuşmalarıyla başlamış olacak.

Açılış konuşmaları ETUCE Avrupa Direktörü Susan Flocken ve Kıbrıslı Türk ve Rum Öğretmen Sendika Başkanları tarafınca gerçekleştirilecek.

SUNUMLAR

Arkasından Baş Öğretmen Dr. Maria Karagianni ve Yard. Doç. Dr. Gülen Uygarer “Okullardaki Tacizin Önlenmesi ve Yatıştırılması” temalı konuşmalar yapacaklar.

Sonrasında Dr. Andreas Tsikkiros ile Yard. Doç. Dr. Ümit Bozkurt “Yabancı Öğrencilere Eğitim Vermek ve Oryantasyon” temalı birer sunum yapacaklar.

İKİNCİ GÜN…

Programın ikinci günü ise Ara Bölge’de bulunan Dayanışma Evi, Fulbrigh ve Cyprus Community Media Centre’da (Kıbrıs Cemiyet Medya Merkezi) yer alacak ve saat 15.30’da başlamış olacak 3 ayrı emek verme atölyesi gerçekleştirilecek.

“Okullardaki Tacizin Önlenmesi ve Yatıştırılması” temalı emek verme atölyesi Dayanışma Evi’nde, Yabancı Öğrencilere Eğitim Vermek ve Oryantasyonları” temalı olan Kıbrıs Cemiyet Medya Merkezi’nde ve “Hususi İhtiyaçlı Öğrencilerin Dahil Edilmesi” konulusu ise da Fulbright’ta yer alacak.

Emek verme Atölyelerinin tamamlanmasının peşinden Dayanışma Evi’nde 17:00-18:00 saatleri içinde grup raporları sunulacak ve kapanış gerçekleştirilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.