DOLAR
32,3286
EURO
34,8454
ALTIN
2.391,08
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Imtihan protokolü imzalandı

Imtihan protokolü imzalandı
03.09.2023 14:39
9
A+
A-

Internasyonal Final Üniversitesi Rektörlüğü ile Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı içinde Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı içinde protokol imzalandı. Kamu Hizmeti Komisyonu’nun düzenleyeceği sınavlar için sual tedarikine yönelik olarak hazırlanan protokol, UFÜ Kampusu’nde Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral ve UFÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak tarafınca imzalandı. İmza töreninde KHK Genel Sekreteri Metin Gültekin de hazır bulunmuş oldu. İmza töreninde konuşan Rektör Öztoprak, üniversite olarak kamuya hizmet etmenin görevleri bulunduğunu belirterek, KHK’nun güvenli bir kurum olarak faaliyetlerini sürdürmesinin de kendileri için mühim bulunduğunu belirtti. Öztoprak, Kamu Hizmeti Komisyonuna ihtiyaç duyulan katkıyı vermeye ve her türlü işbirliğine hazır olduklarını kaydetti. KHK Başkanı Kayral da imza töreninde yapmış olduğu konuşmada, UFÜ ile gerçekleştirdikleri protokol gereğince, komisyon tarafınca düzenlenecek sınavlar için üniversiteden sual talep edeceklerini ifade ederek, üniversite yetkililerine işbirliğinden dolayı teşekkür etti.

 

KAYRAL, UFÜ İLE YAPILAN PROTOKOLDEN DUYDUĞU MEMNUNİYETİ DİLE GETİRDİ

Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral, ortaklık protokolünün imzalanmasın esnasında yapmış olduğu konuşmada, komisyon olarak görevleri çerçevesinde hazırladıkları sınavların en güvenilir şekilde gerçekleştirilmesi mevzusunda duyarlılık gösterdiklerini belirtti. Bu yüzden geliştirdikleri bir sistemle güvenli bir bölge oluşturularak imtihan sorularının burada hazırlanıp korunmasını sağladıklarını kaydederek, sual talebinde bulundukları üniversiteleri de bu şekilde koruduklarını belirtti. Kayral, Öğretmenler Yasası, Kamu Sıhhat Çalışanları Yasası ve Kamu Görevlileri Yasası çerçevesinde meydana gelen atama, soyluluk, nakil, terfi ve disiplin mevzularında üstlendikleri görevleri yerine getirirken, ülkemizin üniversitelerinden de bazen sual talebinde bulunduklarını belirterek, bundan bu şekilde Internasyonal Final Üniversitesi’nin de bilimsel niteliği olan birikiminden yararlanma fırsatı bulmalarından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

 

ÖZTOPRAK: KAMUYA HİZMET GÖREVİMİZDİR

Internasyonal Final Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak da yapmış olduğu konuşmada, üniversite olarak gerçekleştirdikleri eğitim – öğretim faaliyetleri yanında, ülkeye hizmet için gerekeni halletmeye daima hazır olduklarını belirtti. Öztoprak, bu çerçevede Kamu Hizmeti Komisyonu’nun üniversiteden talep edeceği alanlarda soruların hazırlanması için bilimsel niteliği olan kadroları ve sual bankalarıyla daima yanlarında olacaklarını altını çizdi.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.