DOLAR
32,2045
EURO
34,8154
ALTIN
2.428,78
BIST
10.153,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

İşaret Dili Kursu’na katılanlar sertifikalarını aldı

İşaret Dili Kursu’na katılanlar sertifikalarını aldı
13.08.2023 06:11
7
A+
A-

 Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Kıbrıs İşitme Konuşma Engelliler Vakfı (KİKEV) içinde işaret dili eğitimine yönelik imzalanan protokol kapsamında, uzman eğitmenler tarafınca verilen eğitimlerde başarı göstermiş olan katılımcılara sertifikaları düzenlenen etkinlikle verildi.
Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı’ndan meydana getirilen açıklamaya gore bakanlıkta düzenlenen etkinlikte Bakanlığa bağlı Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Cengiz Uzun ve KİKEV Başkanı Bahire Doğru birer konuşma yapmış oldu.

dd-067.jpg

İşaret dilinin yaygınlaşması 

Eğitim Ortak Hizmetler Daire Müdürü Cengiz Uzun işaret dilinin yaygınlaştırılması, farkındalık yaratılması ve yaşamın birçok alanında kullanılması adına KİKEV ile protokole imza koyduklarını belirterek bakanlık olarak işaret dili kullananların sayısı arttırmak ve bu dili kullananlarını gelişimine katkı koymak istediklerini söylemiş oldu.
Gösterdikleri çaba ve işbirliklerinden dolayı KİKEV Başkanı Bahire Doğru’ya da teşekkürlerini ileten Uzun, bakanlık olarak cemiyet için ehemmiyet arz eden bu tür eğitimlere desteklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Doğru: 120 saat eğitim

KİKEV Başkanı Bahire Doğru ise vakıf olarak 2018-2019 döneminde gerçekleştirdikleri kurslarda katılımcılara 120 saatlik eğitimler verildiğini, imzaladıkları protokol ile sertifikaların Bakanlık tarafınca onaylandığını söylemiş oldu. 
Verilen eğitimlerle toplumda işaret dili bilenlerin sayısının artırılmasını ve işitme engellilerin yazışma sorunlarını gidermeyi amaçladıklarını belirten Doğru, öğretmenlere yönelik düzenlenen hizmet içi eğitimler kapsamında işaret dili eğitimlerinin de yapılması için lüzumlu emek harcamaları yaptıklarını altını çizdi.
Doğru, bu imkanları sağlayanlara teşekkür etti.

Konuşmaların peşinden KİKEV ile Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafınca düzenlenen işaret dili eğitimlerine katılan 43 kişiye İşaret Dili Eğitim Sertifikaları takdim edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.