DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

İskele’de eğitim ağır aksak

İskele’de eğitim ağır aksak
14.10.2023 10:42
7
A+
A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) İskele İlçesi, bölge okul ziyaretlerine Büyükkonuk-Mehmetçik Belediye sınırları içindeki okullarla devam etti. Yeni eğitim yılının başlangıcında bölge devlet okullarındaki sorunları, eksiklikleri yerinde görme, öğretmenlerin ile öğrencilerin yaşadıkları sıkıntıları dinlemek amacıyla Mehmetçik İlkokulu, Mehmetçik Ortaokulu, Kumyalı İlkokulu, Konuklar İlkokulu, Çayırova İlkokulu ve Kumyalı Meslek Lisesi ziyaret edildi. Okul ziyaretlerinde milletvekilleri Biray Hamzaoğulları, Fide Kürşat ile parti ilçe yöneticilerinden oluşan kurul hazır bulunmuş oldu.

 

“Kırsaldaki okullara kafi araç-gereç gelmiyor”

Ziyaret edilen okullarda vazife meydana getiren öğretmenler bölgede bilhassa okullarda alt yapı sorunları, güvenlik sorunları, temizlik, kırtasiye, teknoloji ve materyal yetersizliklerinin göze çarptığını, derslik, öğretmen ve öğretmen yardımcısı kadrolarında eksiklikler bulunduğunu aktardı. Öğretmenler, bakanlık tarafınca gönderilmesi ihtiyaç duyulan kağıt, toner, temizlik malzemesi, kalem defter benzer biçimde zaruri ihtiyaçların bile kırsaldaki okullara kafi düzeyde ulaşmadığından dert yandı. Ek olarak hususi gereksinimli evlatların eğitimi mevzusunda da problemler yaşandığı ifade edildi. Öğretmenler bir taraftan tüm bu sorunlarla karşı karşıya bırakıldıklarını, öteki taraftan da bilgili bir halde cemiyet nezdinde itibarsızlaştırılmaya çalışıldıklarını söylemiş oldu.

 

CTP: Öğretmenlerin yanında olmaya devam edeceğiz

CTP heyeti de, son dönemde Eğitim Bakanlığı tarafınca bilgili bir halde itibarsızlaştırılmaya çalışılan öğretmenlerin okullardaki tüm altyapı, kadro eksikliklerine, materyal ve kırtasiye eksikliklerine, plansız ve programsız bir halde sözde geçilmiş olduğu iddia edilen tam gün eğitimde yaşanmış olan güvenlik, beslenme ve taşımacılık problemlerine karşın özveri ile çalışan öğretmenlerin yanında bulunduğunu belirtti. CTP heyetinin ziyaretlerinde, hem bölgedeki okulların güncel sorunlarını yerinde incelendi hem de CTP’nin güncel sorunların çözümü ve eğitim standardını çoğaltmak için uygulayacağı politikalar paylaşıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.