DOLAR
32,4894
EURO
34,7114
ALTIN
2.409,19
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C

İstismar iddiasına soruşturma

İstismar iddiasına soruşturma
28.01.2024 05:29 | Son Güncellenme: 28.01.2024 05:30
6
A+
A-

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu,  bugün, Lefkoşa Türk Lisesi’ni ziyaret etti, öğretmen ve öğrencilerle görüştü. Görüşmeler esnasında Bakan Çavuşoğlu’na Ulusal Eğitim Denetleme, Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu Başkanı Havva Dağsever ile Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Ali Yaman birlikte rol aldı.

Bakanlıktan verilen bilgiye gore, gerçekleştirdiği görüşmelerin peşinden izahat meydana getiren Çavuşoğlu, bakanlığın ve polisin takip etmiş olduğu bir mevzu üstünde, web ve toplumsal medyada çıkan bir ekip haberlerin yanlış anlaşılmalara niçin olabileceği düşüncesiyle izahat yapma ihtiyacı hissettiklerini belirterek web ve basına yansıyan mevzunun soruşturma aşamasında bulunduğunu söylemiş oldu.

Gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda öğrencilerin okulla ilgili herhangi bir sıkıntısının olmadığını, öğretmenlerin ise görevlerinin başlangıcında bulunduğunu sözlerine ekleyen Çavuşoğlu, kamuoyuna yansıyan ve velileri tedirgin eden mevzunun bakanlığın nezarete altında bulunduğuna dikkat çekti.

Çavuşoğlu açıklamasının devamında; 53 bin talebe ve 5 bini aşkın öğretmen ile bu ülkeye hizmet etmeye çalışan bir ekip olduklarını kaydederek, gerçekleştiği iddia edilen mevzunun bir tek Lefkoşa Türk Lisesi’nin mevzusu olmadığına, tüm eğitim toplumunun bir mevzusu olduğuna vurgu yapmış oldu.

Gündeme gelen iddiaların titizlikle araştırıldığını ve soruşturma sonucunda hangi karar çıkarsa gereğini yapma noktasında hiçbir tereddütlerinin olamayacağını aktaran Çavuşoğlu, mevzuyu ciddiyetle takip ettiklerini söylemiş oldu.

“Mevzu ile ilgili adı geçen öğretmenin soruşturma tamamlanana kadar sınırsız olarak görevden uzaklaştırılması, kamu hizmeti marifetiyle gerçekleştirilmiştir” ifadelerini kullanan Bakan Çavuşoğlu, polis teşkilatı ile beraber mevzuyu en ince ayrıntısına kadar incelemeye devam edeceklerini belirtti.

Eğitim toplumu içinde arada sırada çıkan çürük elmaları sistemden ayıklama noktasında tereddüt etmeden, asla süre kaybetmeyeceklerinin altını çizen Çavuşoğlu açıklamasında “Bu mevzuda velilerimiz, öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve öğrencilerimiz rahat olsunlar. Eğitim Bakanlığı, okul idareleri, disiplin kurulları görevlerinin başındadır ve eğitim için çalışmaya devam etmektedir. Bir iddia ortaya atıldı diye asla kimse öğretmenlerimizi, idarecilerimizi ve bakanlığımızı kirletmeye, suçlamaya yeltenmesin. Hepimiz görevinin başındadır ve görevini meydana getirecek muktedirliktedir” ifadelerine yer verdi.

Çavuşoğlu açıklamasının sonunda, öğretmenin imajının bozulmasına hiçbir süre müsaade etmeyeceklerine vurgu yaparak, öğretmen ve öğrencilerin yanında olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.