DOLAR
32,2361
EURO
34,7312
ALTIN
2.444,66
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
14°C
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

KAR-İŞ EYLEMDE

KAR-İŞ EYLEMDE
11.10.2023 01:50
2
A+
A-

SAAT: 14.50

Kamu Araçları İşletmecileri Birliği’nin (Kar-İş), belirlenen yeni yolcu taşıma tarifesinin uygulanmaması sebebi öne sürülerek Lefkoşa’da bugün yapmış olduğu araçlı fiil Meclis önünde devam ediyor.

Lefkoşa Otobüs Terminali’nden başlayıp, Girne Kapısı’ndan geçerek Meclis önüne kadar otobüs ve minibüslerle gelen Kar-İş üyeleri, Cumhuriyet Meclisi önünde pankart açtı ve ilgili bakana izahat yapma çağrısında bulunmuş oldu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekilleri Erdem Özdenefe ve Biray Hamzaoğulları, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, fiil yerine gelmiş olarak, Kar-İş’in eylemine destek verdi.

Kar-İş Başkanı Fuat Topaloğlu’nun izahat yapmış olduğu fiil, 14.30 sıralarında Meclis önünde devam ediyordu. Bir süreliğine duran trafik ise öğle saatlerinde tek şeritten verilmeye başlandı. 

 

TOPALOĞLU: “SAYIN BAKAN, TOPLUM VE BİZLER İÇİN ÇALIŞMAKTA”

Kar-İş Başkanı Topaloğlu, Meclis önündeki fiil esnasında yapmış olduğu açıklamada, fiil gerekçelerini söyledi.

Hükümet tarafınca yapılması ihtiyaç duyulan fakat yapılmayanları sıralarken, her cümleyi teşekkür ederek bitiren Topaloğlu, açıklamasını, “bugünkü eylemi gerçekleştirmelerine destek olduğundan hükümete teşekkür ederek” tamamladı.

Topaloğlu’nun okumuş olduğu izahat şu şekilde: 
“Sayın bakan, toplumumuz ve hepimiz için iş yapmaktadır. Bizlere akaryakıt indirimli verdikleri için teşekkür ederiz. Eğitim bakanlığına bağlı okullara taşıdığımız öğrencilerin ücretlerini zamanında ödedikleri için teşekkür ederiz. Uygulamaya koydukları fiyat düzenlemesinin arkasında durdukları için teşekkür ederiz. Üniversitelerin taşımacılığını durdukları için teşekkür ederiz. Kaçak taşımacılığın önüne geçtikleri için teşekkür ederiz. Kamu araçlarımız doğrusu otobüslerimizi ve minibüslerimizi yenilememize destek oldukları için teşekkür ederiz. Gümrüksüz ve fonsuz vasıta almamızı sağladıkları için teşekkür ederiz. Vergi borçlarımızı ödememize destek olduğunuz için teşekkür ederiz. Toplu taşımada rekabeti durdukları için teşekkür ederiz. Avrupa standartlarında bir ulaşım sistemi kurduğunuz için teşekkür ederiz. Sistemli ve lüzumlu yolcu taşıma izinleri verdiğiniz için teşekkür ederiz. Emeklilik hakkı elde etmeyen arkadaşlarımızı emekli ettiğiniz için teşekkür ederiz. Talebe ve ailelerini mağdur etmedikleri için teşekkür ederiz”

ozdenefe.jpg

ÖZDENEFE: “EMEĞİNİZİN KARŞILIĞINI ALMAMANIZ ÇOK ÜZÜCÜ”

CTP Milletvekili Erdem Özdenefe, eylemde yapmış olduğu konuşmada, toplu taşımacılık yapanların emeğinin karşılığını alamamasının oldukça üzücü bulunduğunu söylemiş oldu.

Özdenefe, “Birbirimizin sıkıntılarına beraber deva bulmayı öğrenmekteyiz” dedi.

HAMZAOĞULLARI: “2017 ALACAKLARI ANCAK 2018’DE ALINACAK”

CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları, otobüs şoförlerinin eğitimde mühim bir rol oynadığını belirtti. Hamzaoğulları, toplu talebe taşımacılığı yapanların 2017 alacaklarını sadece 2018’de bütçenin onaylanmasının arkasından alabileceğini söylemiş oldu.

Biray Hamzaoğulları, hükümetin bu sisteme bir çözüm bulması icap ettiğini açıkladı.

karis-001.jpg

ÖZYİĞİT: “EYLEM GEREKÇELERİ HAKLI”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı altında onaylanan yeni tarifenin başka bir bakanlık tarafınca hayata geçirilmemesine atıfta bulunmuş oldu. Özyiğit, bir bakanlığın onay verdiği bir şeyi, öteki bir bakanlığın onaylamamasının kabul edilebilecek bir durum olmadığını söylemiş oldu.

Özyiğit, Kar-İş mensuplarının fiil gerekçelerinde haklı bulunduğunu savundu.

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli de, bugünkü muhteşem meclis oturumunda konuşmasının açılışını Kar-İş eylemine ayıracağını söylemiş oldu.

(tak)


SAAT: 12.36

Polis ile anlaşan eylemciler, meclis önündeki oturma eylemine bir saat ara verdi.

SAAT: 12.25

Kar-İş üyelerinin meclis önünde başlatmış olduğu oturma eylemi devam ediyor. Yolun açılmasını isteyen polis ile yolun içinde oturan eylemciler içinde gerginlik yaşanıyor.

 

SAAT: 11.56

Kar-İş üyeleri meclis önünde oturma eylemi başlattı. yol trafiğe tamamen kapatıldı. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün gelmesini bekleyen eylemciler, bakan gelene kadar oturma eylemine devam edeceklerini deklare etti.

eylem2-001.jpg


Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (Kar-İş), yeni toplu yolcu taşıma fiyat tarifesinin uygulamaya konmaması sebebi öne sürülerek sürdürdüğü eylemlere ek olarak bugün Meclis ve Maliye Bakanlığı önünde araçlı fiil yapıyor.

Fiil saat 11:00 sıralarda tüm ilçelerden gelen üyelerin katılımıyla başladı. Eylemden dolayı Lefkoşa’da trafikte sıkışmalar yaşanıyor. Meclis önünde trafik akışı tek şeritten sağlanıyor. 

k2-006.jpg

Kar-İş, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki İzin Kurulu tarafınca toplu yolcu tarifelerine meydana getirilen yüzde 26.5’lik zammın, Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı tarafınca kabul edilmediği için uygulanmaya konmadığı sebebi öne sürülerek 2 Mayıs’ta  Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı okulların talebe taşımacılığını, dün sivil yolcu taşımacılığını, bugünden itibaren de hususi okullara talebe taşınmasını da sınırsız olarak durdurdu.

Kar-İş, 17 bine yakın öğrencinin taşımacılığını yapıyor.

 

Fotoğraflar Ayşe Güler/ TAK

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.