DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

“Karşı karşıya eğitim 1 Nisan’dan itibaren başlamış olacak”

“Karşı karşıya eğitim 1 Nisan’dan itibaren başlamış olacak”
25.01.2024 03:51
1
A+
A-

Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu, eğitimin önün açılması ile ekonomik sıkıntılarının önünün açılabileceğini altını çizdi. Bakan Olgun Amcaoğlu, eğitimin önünün açılması için aşılanmanın mühim bulunduğunu belirterek, öğretmen ve akademisyenler ile eğitimde vazife alanların aşılanması halinde sokağa 155 bin 500 insan ineceğini deklare etti.

Karşı karşıya eğitimin 1 Nisan’da başlayacağını söyleyen Bakan Amcaoğlu, “eğitimin önü açılmazsa hiçbir şeyin önü açılamaz” dedi. BRT Muhabirine açıklamalarda bulunan Amcaoğlu, üniversite öğrencilerinin gelişlerinin devam ettiğini ve öncesinde de birçok öğrencinin ülkeye gelmiş olarak karantinaya girdiğini söylemiş oldu.

Karşı karşıya eğitimin 1 Nisan’dan itibaren başlayacağını dile getiren Amcaoğlu, öğrencilerinin gelişi için iki Atlas, iki THY iki Pegasus hava yolları olmak suretiyle toplam 6 tayyare seferi düzenlendiğini ve İstanbul üstünden öğrencilerin ülkeye gelişlerinin sağlanacağını belirtti. Uygulama saatlerinde kuramsal uygulama yapılmasının fazlaca mühim bulunduğunu dile getiren Bakan Amcaoğlu, bu yıl mezun olacak öğrencileri için Nisan’dan ilkin kuramsal derslerin verilmesi icap ettiğini söylemiş oldu ve bunun hazırlıklarının başladığını söyledi.

Bakan Amcaoğlu, 1 Nisan’a kadar online eğitimlerin devam edeceğini ve bunun içinde gerek ilköğretim, gerekse de orta öğretimde mevcud teçhizat eksikliklerinin giderilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini deklare etti.

Orta eğitimde gerek kampanyalarla gerekse Bakanlığın emekleri ile teçhizat eksiklerinin giderildiğini ve bu ayın sonuna kadar yapılacak desteklerle orta eğitimdeki tüm gereksinimleri tamamlayacaklarını ifade eden Amcaoğlu, hedeflerinin bu ayın sonuna kadar İlköğretimdeki eksiklikleri de tamamlamak bulunduğunu söylemiş oldu.

Konuşmasında aşılamanın önemine de değinerek eğitimin başlaması için aşılama ile ilgili talepleri bulunduğunu anımsatan Amcaoğlu, “Aşı prosedürünün içinde, öğretmen ve eğitmenler var ki bunlar ortalama 20 bin 500 şahıs ediyor. Üniversitelerden de aşılanacak insanlarla ortalama 155 bin 500 insan sokağa inecek.

Ve eğitim eğer canlanırsa ülkedeki tüm sektörler de canlanır. Biz başarırsak memleket başarır ve başaracağız. Başarısızlık şeklinde bir lüksümüz yoktur.

Eğitimin önü açılmazsa hiçbir şeyin önü açılamaz ”dedi. Bakan Amcaoğlu, KKTC’de üniversitelerin bir marka ve lokomotif sektör bulunduğunu belirterek, ülkenin güvenli bulunduğunun belirtilmesi için aşılanmanın koşul bulunduğunu söylemiş oldu.

       

 

       

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.