DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

“Karşı karşıya eğitim için aşılanma koşul”

“Karşı karşıya eğitim için aşılanma koşul”
10.11.2023 07:56
6
A+
A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), uzaktan eğitime devam eden öğrencilerin, dünyadaki örnekleri şeklinde sıhhatli ve güvenli bir halde karşı karşıya eğitime ulaşması icap ettiğini, bunun için de öğrenciler dahil okullarda görevli her insanın aşılanmasının koşul bulunduğunu deklare etti.

KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş bugün yapmış olduğu açıklamada, hem a-senkron, hem de senkron uygulamalarla öğrencisine ulaşan üyelerinin özverisini takdir ettiklerini sadece uzaktan eğitime ulaşılabilirlikteki artışa karşın öğrenciler arasındaki fırsat eşitsizliğinin yerinde durduğuna işaret etti.

Maviş, “Özveri ile meydana getirilen her şeye karşın aygıt eksikliği, web hızı ve erişimi sorunsalı, teknoloji okuryazarlığının yeni yaşamımıza girmesi, sürdürülebilir dijital alt yapı eksikliği vb. şeklinde nedenlerden dolayı uzaktan eğitimin fazlaca taraflı sınırlılıklarını ve beraber yaşıyoruz. Eğitim ile beraber çocuğun sosyalleşme ve duygusal gelişimi de düşünülmelidir. Oldukca yönlü değerlendirdiğimizde karşı karşıya eğitimin yerini hiçbir şeyin tutamayacağını beraber deneyimliyoruz” dedi.

En verimli modelin karşı karşıya eğitim bulunduğunu kaydeden Maviş, şu şekilde devam etti:

“Dünyadaki örnekleri şeklinde KTÖS’ün hedefi de sıhhatli ve güvenli bir halde öğrencilerin karşı karşıya eğitime ulaşması yönündedir..  Karşı karşıya eğitime sıhhatli ve güvenli dönebilmenin en erken yolu aşılama ve daha fazlaca PCR testi yapmaktan geçmektedir.  Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun, aşılama programının ikinci aşamasında öğretmenlerin aşılanacağını söylemesi pozitif yönde bir açılımdır”

Aşılamada planlamanın önemine vurgu meydana getiren Maviş, bu pozitif yönde adımın gerçekçi ve saydam olabilmesi için Sıhhat Bakanlığı’nın detaylı bir aşılama planı olması icap ettiğini belirtti. Maviş, Sıhhat Bakanlığı’na daha ilkin yönelttikleri “aşılama”yla ilgili sorulara yanıt almadıklarını kaydetti.

Maviş, açıklamasının sonunda, okulları güvenli bir halde tekrardan açmanın aşılama ile sürdürülebilir olacağı gerçeğinden hareketle, öğrenciler dahil okullarda görevli her insanın bir an ilkin aşılanması için “Eğitim Bilim Danışma Kurulu” çerçevesinde işbirliğine hazır olduklarını altını çizdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.