DOLAR
32,3560
EURO
34,7869
ALTIN
2.396,00
BIST
10.266,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

“Karşı karşıya eğitim için büyükler olarak dikkatli ve önlemli olmalıyız”

“Karşı karşıya eğitim için büyükler olarak dikkatli ve önlemli olmalıyız”
05.03.2024 03:02
2
A+
A-

Sıhhat Bakanı Dt. Ünal Üstel, son günlerde yaşanmış olan olay artışlarına değinerek, kurallara uyulması ve aşı olunması icap ettiğini, karşı karşıya eğitimin başlaması için lüzumlu çalışmaların yapıldığını, başta büyüklerin lüzumlu tedbirleri uygulaması icap ettiğini altını çizdi.

Gelecek günlerde başlamış olacak olan Ada Pass uygulamasıyla bulaş ve yayılımın önünün kesileceğini de vurgulayan Üstel, “yaklaşan ” eğitim senesinde ” karşı karşıya eğitime ” destek olacak ortam sağlayabileceğiz.” dedi.  

Üstel, yapmış olduğu yazılı açıklamada şunları söylemiş oldu;

” İnsanımız ve insanımızın sağlığını esas bilerek, emek harcama temelimiz olarak kabul ederek yola çıktığımızdan bugüne dek yaptıklarımızı en ince detayına kadar halkımıza paylaştığımız her insanın malumudur.

Fazlaca yoğun koronavirüs pandemisiyle ile ilgili, Dünya Sıhhat Örgütü ve Anavatan Türkiye ile uyumlu olarak her alınan önlem ve üretilen karar kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Son günlerde olay sayılarında artış görülmesi kaygı değil görevli olmamız icap ettiğini  hatırlatmaktadır .

Kontrol sonuçlarına dayalı veriler incelendiğinde, olay sayılarının yukarıya fırlamasının insanımızın kaide ihlallerinden kaynaklandığı açıkça görülmektedir.

Unutmamalıyız ki, pandemi yalnız vatanımızda değil, dünyada baş ağrıtmayı sürdürmektedir. Bu süreci, aşılarımızı tamamlayarak ve kurallara uyarak aşabiliriz.

Sıhhat Bakanlığı olarak halkımızın sağlığı adına her türlü özveriyi göstererek meydana getirilen önerileri dikkate alarak süreci ileriye taşımaya dün olduğu benzer biçimde bugün de yarın da kararlıyız.

Gelecek günlerde başlamış olacak Ada Pass uygulamasıyla bulaş ve yayılımın önü kesilecek, yaklaşan ” eğitim senesinde ” karşı karşıya eğitime ” destek olacak ortam sağlayabileceğiz.

Bir buçuk yıldan fazla bir süre gece gündüz, sabah akşam demeden virüse karşı ön saflarda bıkmadan, usanmadan savaşım veren tüm sıhhat çalışanlarımızın oldukça yorulduğu hepimizin malumudur.

Doktorlarımız, hemşirelerimiz ve destek sıhhat hizmetlerimizin aylardır verdiği bu fedakâr emeğin karşılığını tüm halkımız, işletmelerimiz, esnafımız aşı olarak, kurallara uyarak gösterme şansını kullanmalıyız.

Aşı olarak ve kurallara uyarak ne olursa olsun başaracağız.

Evlatlarımızın karşı karşıya eğitimi için büyükler olarak dikkatli ve önlemli olmalıyız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.