DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

“Kermiya’da 60 dönüm verildi” iddiası

“Kermiya’da 60 dönüm verildi” iddiası
01.02.2024 08:32
5
A+
A-

Lefkoşa’da Kermiya- Alayköy yolu içinde Eğitim Bakanlığı’nın kullanımına verilen ortalama 60 dönümlük arazi ile ilgili ortaya net olmayan bazı iddialar atıldı, YENİDÜZEN söz mevzusu iddiaları Eğitim Bakanı’na sordu. Bakan arazinin bir şirkete devrinin söz mevzusu olmadığını, iddiaların yalan bulunduğunu deklare etti.

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da Kermiya- Alayköy yolu içinde Eğitim Bakanlığı’nın kullanımına verilen ortalama 60 dönümlük arazinin bir siyasiye ilişik bir şirkete tahsis edilmiş olduğu iddia edildi, Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, iddiaları yalan olduğunu beyan etti.

Bakanlar Kurulu, 2000 senesinde Tıp Fakültesi yapılması için Kent Planlama Dairesi’nin denetim ve yönetimine verilen 9 parsellik araziyi, 27 Aralık 2016 tarihindeki toplantısında, Eğitim Bakanlığı’nın kullanımına verirken, bu arazinin hükümete yakın bir şirkete tahsis edilmiş olduğu öne sürüldü.

Berova: “Bir şirkete tahsis edildi iddiaları asılsızdır”

YENİDÜZEN’e konuşan Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, 27 Aralık 2016’da da Bakanlar Kurulu kararıyla Kermiya bölgesindeki 92450 metre karelik arazinin bakanlığın kullanımına verildiğini, söz mevzusu araziye “Mesleki Eğitim Kampusu” yapılacağını deklare etti. Berova, söz mevzusu arazinin bir şirkete verildiğine yönelik iddiaların ise mesnetsiz bulunduğunu beyan etti.

Berova, Lefkoşa’daki 4 tane meslek lisesinin bir yere toplanarak toplamda 120- 140 dönümlük bir araziye Mesleki Eğitim Kampusu’nun hayata geçirileceğini aktardı.

Berova: “İddiaların astı astarı yok”

Arazilerin toplamda 120- 140 dönüm olarak Mesleki Eğitim Kampusu yapılması için Eğitim Bakanlığı’na devredildiğini aktaran Berova, Mesleki Eğitim Kampusu’nun avam projelerinin çıktığını söylemiş oldu. Berova, Lefkoşa’daki 4 tane meslek lisesinin bir yere toplanacağını aktararak, bu yıl sonunda kampusun temelinin atılacağını deklare etti.

Özdemir Berova, Bakanlar Kurulu kararıyla bakanlığın kullanımına verilen arazinin, bir şirkete tahsis edilmiş olduğu iddialarının mesnetsiz bulunduğunu söyleyerek, “Arazi verildi iddialarının astı astarı yok, oranın projesi hazır” dedi.

Bakanlar Kurulu sonucu

27 Aralık 2016’da Bakanlar Kurulu, Tıp Fakültesi için Arazi Ayrılması’na ilişkin ve 20 Eylül 2000 tarihindeki Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu karar ile Kent Planlama Dairesi’nin denetim ve yönetimine verilen, Lefkoşa’da XXI.36W1, Blok:E’de yer edinen 47 (kısmen), 55 (kısmen), 56 (tamamı), 57 (kısmen), 58 (kısmen), 61 (kısmen), 60 (kısmen), 65 (kısmen), ve 66 (kısmen) numaralı parsellerden oluşan 92450 metrekarelik alanın “Mesleki Eğitim Kampusu” kurulması için Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın denetim ve kullanımına verilmesine ve bahse mevzu kararın bu yönde tadil edilmesine karar verdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.