DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
15°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

“Kıbrıs Türk toplumu çağdaşlık ve laiklikten ödün vermeyecek”

“Kıbrıs Türk toplumu çağdaşlık ve laiklikten ödün vermeyecek”
20.09.2023 12:54
4
A+
A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Genel Sekreteri Ömer Akkanat, “Kıbrıs Türk toplumu çağdaşlık ve laiklikten ödün vermeyecek” dedi. 

Akkanat yapmış olduğu yazılı açıklamada, Kıbrıs Türk toplumunun keyifliliğin egemen olmaması için kendisini hukukla sınırlayarak bir hukuk devleti oluşumu için savaşım ettiğini, eğitimde, bilime dayalı uygar ve laik bir yapı tesis etmek için çalıştığını kaydetti.  

Akkanat, “Devletimizde toplumsal ve ekonomik yapı hızla değiştirilirken ilgililer sessiz kalmakta, tesis edilen kaide ve yasalara karşın erozyona uğratılmaktadır” iddiasında bulunmuş oldu. 

Anayasa Mahkemesi’nin ülkede Din İşleri Komisyonu’nun Kur’an kursu düzenlemek ve hafızlık belgesi vermek benzer biçimde yetkilerini Anayasa’ya aykırı bulduğunu anımsatan Akkanat, buna karşın TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin, Evkaf ve Din İşleri Dairesi eliyle kurs düzenlendiğini iddia etti. 

“Kurslara ilgiyi çoğaltmak için pandemi hiçe sayılarak, öğrenciler kurs süresince, günde iki kez camiye çağrılarak cemaat ile namaz karşılığı bisiklet sözü verilmektedir” diyen Akkanat, “bu kabul edilebilir değil” ifadesini kullandı.
Akkanat, şu şekilde devam etti: 

“Her yıl ısrarla düzenlenen kamplar, içinde ne olduğu artırılarak kendilerince özendirici hale getirilmiştir. İkinci eğitim yılını da, sıhhat sebebi ile evinde geçirmek zorunda kalan aileler ve gençler üstünden planlar öngörülmektedir. Ülkedeki birçok alan benzer biçimde eğitimin de zarar görmüş olduğu bir gerçektir. Bugün hala aşılamada yol alamayanlar vatanımızda 3 bin 750 öğrenciyi risk altına sokmak istemektedir. Yapılmak istenenlerin hangi bilimsel gerçeklik üstünden kurgulandığını sormaktayız.”

 

“Bilimin üstünlüğünde uygar eğitimler alan gençlere gereksinim var”

Akkanat, bu yüzyılda, dinin gücünden yararlanmak isteyenlerin hedef ve amaçlarına hizmet eden nesiller değil, bilimin üstünlüğünde uygar eğitimler alan gençlere gereksinim duyulduğunu belirtti. 

Eğitim ve öğretimin, öğrenciyi hem bilimsel niteliği olan, hem duygusal ve toplumsal hem de fizyolojik yönden en üst düzeyde geliştirmeyi hedeflemesi icap ettiğini kaydeden Akkanat, insanoğlunun; zihin, gövde ve duyguların uyumlu birleşiminden oluşan bir tüm bulunduğunu belirtti. 

Bu yüzden, “bütünsel eğitimin” insana en uygun eğitim sistemi bulunduğunu söyleyen Akkanat, evlatların nitelikli, iyi ve kıymetli bireylere dönüşmesinin sadece onların tüm yönlerinin dengeli ve bütünlüklü şekilde gelişmesiyle mümkün olabileceğini kaydetti. 

Akkanat, eğitimin, teşvik edici ve özendirici olması icap ettiğini açıkladı. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.