DOLAR
32,2645
EURO
34,7864
ALTIN
2.411,85
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

Kolej heyecanı başladı 

Kolej heyecanı başladı 
21.09.2023 03:09
2
A+
A-

Devrim DEMİR

Kolej Giriş Sınavları’nın (KGS), 2019-2020 öğretim yılı 1. basamağı dün gerçekleşti.

Dün ilk basamağı meydana getirilen Koleje Giriş Imtihanı’nda okul önlerinde her yıl olduğu şeklinde görünüm gene değişmedi. Aileler de evlatları ile aynı heyecanı yaşadı.

Ortalama bin 964 öğrencinin katılmış olduğu imtihan, Türk Maarif Koleji, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Girne 19 Mayıs TMK, Gazimağusa TMK, Güzelyurt TMK, Bekirpaşa Lisesi, Hala Sultan İlahiyat Koleji ve Lefke Gazi Lisesi olmak suretiyle 8 imtihan merkezinde iki oturumda gerçekleştirildi.

 

Demir parmaklıklar içinde heyecanlarını paylaştılar…

Çocuklar dün ilk oturumun arkasından verilen 30 dakikalık molada ailelerin yanına koştu. Demir parmaklıklar içinde velileriyle buluşan çocuklar imtihan heyecanını paylaştı.

Aileler, senelerdir değişmeyen sisteme sitem etti. Çocuklar sınıflarda, veliler ise dışarıda beklerken ter döktü.


Veliler evlatları kadar heyecanlıydı

Mine Aygüner: “Fazlaca heyecanlıyız”

“Dersane-Etüt oldukça çalıştık. Çocuklarımız kadar da heyecanlıyız. Bu yıl oldukça yorulduk, hedefimiz başarıya ulaşmış olmaları. Mühim olan kendine olan itimatı devamlı çocuğumun yanındayım.”

 

Haziran ayında 2. Basamak yapılacak…

Kolej Giriş Sınavları’nın 2’nci basamak imtihanı (KGS-2) 6 Haziran Cumartesi yapılacak. Öğrenciler, bu iki basamaktan elde ettikleri puanların hesaplanması sonucunda (%50 KGS-1 + %50 KGS-2) elde ettikleri Kolej Giriş Puanı’na  ve oluşturulacak sıralama listeleri ile kolejlerin saptanca sayılarına gore 2020-2021 öğretim yılı için kayıt hakkı elde edebilecek.

 

Ayten Kıbrıslı: “Yarış için sınava sokmadım ona güveniyorum”

Dershaneye gidiyoruz ve hiçbir şekilde zorlamadım. Hedefimiz kolej imtihanı değil, girip kendini denemesini oldukça istedim. Kolej sınavları evlatların yarış için görüleceği bir yol değildir, fakat tüm çocuklar bu duygu yaşamalı. Evde asla emek harcama yapmadık, bugün göstereceği performansla çocuğumu değerlendirmeyeceğim. Mühim olan burada o mutluluğu o heyecanı yaşaması. Hafta sonları ek bir emek harcama yapmadık bu imtihan için. Başarıya ulaşmış olmasını dilerim.”

 

Gamze Eyi: “Deneyip kendini tanımasını isterim” 

“Etüt’e giderek takviye aldık. Ruhsal baskı asla yapmadık. Kolej sınavına girerek, kendini denemesini istedim. Bu tecrübe yardımıyla kendini tanımasını isterim. Tüm evlatların başarıya ulaşmış olmasını dilerim.”

 

Rena Gül: “Torunum kadar heyecanlıyım”

“Torunum için buradayım. Anası ile geldim, aynı heyecanı yaşıyoruz. Sabah uyandığı süre sınava gireceği için oldukça heyecanlı bulunduğunu bizlere söyledi. Fazlaca çalıştı, dilerim istediği şeklinde bir netice elde eder.“

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.