DOLAR
32,2290
EURO
34,7611
ALTIN
2.460,55
BIST
10.335,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Açık
21°C

KTOEÖS, eğitim için bağış kampanyası başlattı

KTOEÖS, eğitim için bağış kampanyası başlattı
04.09.2023 07:09
7
A+
A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, eğitim seferberliği başlattığını duyurdu.

KTOEÖS bugün düzenlemiş olduğu basın toplantısı ile,  ‘Her tuğla bir gelecek’ adı altında süregelen bağış kampanyasıyla okul yapımına ve eğitime katkı yapılması amaçlandığını deklare etti.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

“Bugün burada, ülkemizin geleceği adına eğitim alanında somut adımlar atmak için yola çıktığımızı duyurmak suretiyle toplanmış bulunuyoruz. Eğitim, bir toplumun geleceğini oluşturan en kuvvetli araçtır. Bu bağlamda, eğitimde fırsat eşitliğinin yaratılması, yaygınlaştırılması, bilime, laiklik ilkesine ve uygulamaya dayalı olması, nitelikli ve kaliteli eğitim için ilk olarak altyapı sıkıntılarının giderilmesi gerektiği gerçeğini temel hedef alarak başlattığımız eğitim seferberliğini tüm kamuoyuna duyurmaktan gurur duymaktayız. 

Ülkemiz kaynaklarının sınırı olan olması demokratik ülkelerdeki eğitim modellerinin devletimizde de sağlanmasına ne yazık ki engel teşkil etmektedir. Eğitim, para ile satın alınan yada ayrıcalıklı ya da hususi gruplara sunulan değil parasız, nitelikli, kamusal olması gerekmektedir. Bu yüzden cemiyet olarak devletimizde uygar, laik, bilimsel, demokratik, nitelikli, parasız kamusal eğitim için dayanışmamızı ortaya koymamız gerektiği inancıyla ‘Her tuğla bir gelecek’ diyerek bağış kampanyası başlattık. Hedefimiz toplanacak bağışlarla okul yapımına ve eğitime ihtiyaç duyulan katkıyı yapmaktır. 
‘Her tuğla bir gelecek’ diyerek yapacağımız bağışlarla ülkemizin geleceğine, çocuklarımıza yatırım yapmak toplumsal sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluğu yerine getirmek, bu ülkenin geleceğine sahiplenmek hepimizin elinde. 
Vatanımızda ve tüm dünyada örnek teşkil edecek nesiller boyu anımsanacak bu toplumsal hareket için tüm halkımızı bu kampanyaya destek vermeye çağrı ediyoruz.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.