DOLAR
32,3450
EURO
34,5613
ALTIN
2.385,44
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

KTOEÖS’ten eğitim anketi: Ciddi kaygı var

KTOEÖS’ten eğitim anketi: Ciddi kaygı var
20.10.2023 01:23
6
A+
A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), velilerin büyük bölümünün Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın uzaktan eğitimi başarıyla yürütemeyeceği görüşünü taşıdığını belirtti.

Sendika, 2 bin 453 velinin katılımıyla web üstünden yapmış olduğu anketin sonucunu kamuoyuyla paylaştı.

KTOEÖS, velilerin ülkeye girişlerde karantina uygulamasına geçilmesini ve okulların sıhhatli ve güvenli olarak tam açılmasını istediğini; bakanlığın Covid-19 sürecinde okulların açılmasına yönelik tedbir ve tedbirlerin kesinlikle alınmadığı görüşünü ifade ettiğini bildirdi.

KTOEÖS’ün açıklamasına nazaran, velilerin, sıhhat, uzaktan eğitim ve öğrencilerin hazır bulunuşluğu mevzularında ciddi endişeleri var.

Bu şartlarda çocuklarını okula göndermek istemeyen veliler yarıya yakın. Veliler, okullar açılacaksa küçüklere haftada bir PCR testi yapılması icap ettiğini düşünüyor.

Çoğunluk uzaktan eğitimden yana. 3 gün okulda 2 gün evde şeklindeki eğitim anlayışı veliler tarafınca kabul görmedi.

Ankette Eğitim Bakanlığı’ndan, okul idaresinden ve öğretmenlerden beklentiler de dile getirildi.

Okulların altyapısını salgına hazır hale getirilmesi, sıhhat ve güvenlikle ilgili lüzumlu çalışmaların yürütülmesi, toplumsal mesafe ve hijyen kurallarının dikkat edilmesi beklentiler içinde.

KTOEÖS’ün açıklamasına nazaran, velilerin sıhhat sisteminin COVİD-19’a yönelik önlemleri, Eğitim Bakanlığı’nın okullardaki tedbirleri, Eğitim Bakanlığı’nın uzaktan eğitimi başarı göstermiş şekilde yürüteceğine dair de endişeleri söz mevzusu.

ANKETİN TÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.