DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

KTÖS’ten, “Çocuklar Okulsuz Kalmasın” eylemlerine destek

KTÖS’ten, “Çocuklar Okulsuz Kalmasın” eylemlerine destek
20.10.2023 18:40
1
A+
A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, Girne İnisiyatifi’nin “Çocuklar Okulsuz Kalmasın” eylemlerine her türlü desteği vereceğini deklare etti ve duyarlı velilerle mahalli yöneticileri, yarın saat 18.30’da 23 Nisan İlkokulu’nda yapılacak toplantıya katılmaya çağırdı.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Girne İnisiyatifi’nin eylemleri planlamak için yapacağı toplantıya katılacaklarını duyurdu.

Elcil yapmış olduğu yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:
“Eğitim Bakanlığı’na verdiğimiz süre dolmasına karşın adım atılmaması bizi eyleme zorlamaktadır. Bu çerçevede geçtiğimiz hafta Girne’deki sivil cemiyet örgütleri ve okul aile birlikleri ile yaptığımız toplantı çerçevesinde eylemleri planlamak için 26 Ekim Perşembe akşamı saat 18.30’da Girne 23 Nisan İlkokulu’nda Girne İnisiyatifi’nin organize etmiş olduğu toplantıya katılarak ‘Çocuklar Okulsuz Kalmasın’ eylemlerine her türlü desteği vereceğimizi duyururuz. Bununla beraber Girne’deki velileri ve duyarlı mahalli yöneticileri de destek vermeye çağrı ederiz.”

“83 ÖĞRENCİ OKULSUZ”

Elcil, okulların açılmasının üstünden bir ayı aşkın bir süre geçmesine karşın, Girne’de 83 öğrencinin kafi derslik ve okul olmadığından okula gidemediğini belirtti.
Elcil “senelerden beri dizgesel olarak Türkiye tarafınca meydana getirilen nüfus aktarımının, okul ve eğitim alt yapısını planlayacak imkanları ortadan kaldırdığını” iddia etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.