DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

KTÖS’ten oldukça sert izahat

KTÖS’ten oldukça sert izahat
08.02.2024 19:57
3
A+
A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS),UBP-DP hükümetini; tek gündem çözüm ve sulh süreci olması gerekirken, kaos yaratarak ve softa şaşırtması yaparak gündemi değiştirmeye çalışmakla, 2016 yılından kalan suçlarını aklamaya çalışmakla suçladı.

KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş imzalı oldukça mühim iddialar ve sorular barındıran yazılı açıklamada, 2016’da  halkın alım gücünün düştüğüne, kurumsal olarak hınç söylemi ve gericiliğin yükseltilerek insanların yaşam tarzının ve toplumsal varlığının açık olarak tehdit edildiğine vurgu yapılmış oldu.

Çözüm ve sulh sürecinin vatan hainliği edebiyatı ile baskı altına alınmaya çalışmış olduğu anlatılan açıklamada bu sorunlara yanıt verme sürecinde siyasetin sınıfta kaldığına vurgu yapılmış oldu.

UBP-DP hükümetinin ortamı germekle meşgul bulunduğunu ifade eden Maviş, hükümetin “devlet kaynaklarını kullanarak linç kültürü ve nefret söylemini yaymakta, paramiliter ve faşist duruş sergileyen kitleleri finanse ederek insanları tehdit etmekte” bulunduğunu öne sürdü.

HÜKÜMETE SORULAR:

• DP Lefkoşa İlçe Başkanı Rauf Denktaş ve Kartal Harman’a yada onlarla bağlantılı kişilere okul kantin ihalesi verdiniz mi?
• Mağusa Gazi İlkokulu ve tarafındaki şömineli evi birilerine verdiğiniz doğru mu?
 

DP Lefkoşa İlçe Başkanı Rauf  Denktaş ve Kartal Harman’a kantin…

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’yı okulları gezerek “şov” yapmakla suçlayan Maviş, Girne  Değirmenlik dağ yolundaki kazanın arkasından yasal olarak ne yapıldığını, Kar-İş’e bağlı okul taşımacılığı icra eden kişilere ve şirketlere sözleşme yapılıp yapılmadığını sordu.

Maviş, ek olarak okul taşımacılığı icra eden otobüslere niçin hala daha ödeme yapılmadığı, saatlerin geri alınmaması ile beraber yaşanmış olan acı vakadan vicdan azabı duyup duyulmadığı, DP Lefkoşa İlçe Başkanı Rauf  Denktaş ve Kartal Harman’a yada onlarla bağlantılı kişilere okul kantin ihalesi verilip verilmediği ve Mağusa Gazi  İlkokulu ve tarafındaki Şömineli Ev’in birilerine verildiğinin doğru olup olmadığı sorularını yöneltti.

“Berova’nın  tüm çabaları düzenin devamı için”

Maviş, Başbakan Özgürgün, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Denktaş ile Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Berova’nın  tüm çabalarının düzenin devamı için bulunduğunu iddia etti.

Açıklamanın tam metni şöyleki:

“Yeni senenin ilk günlerini demokratik, ekonomik ve toplumsal açıdan değerlendirdiğimizde, halkın alım gücünün düştüğünü; kurumsal olarak hınç söylemi ve gericiliğin yükseltilerek insanlarımızın yaşam tarzının ve toplumsal varlığımızın “açık” olarak tehdit edildiğini; çözüm ve sulh sürecinin vatan hainliği edebiyatı ile baskı altına alınmaya çalışıldığını gözlemlemekteyiz. Tüm bu sorunlara yanıt verme sürecinde ise politika sınıfta kalmıştır.
Bizzat UBP-DP Hükümeti ortamı germekle meşguldür. Devlet kaynaklarını kullanarak linç kültürü ve nefret söylemini yaymakta, paramiliter ve faşist duruş sergileyen kitleleri finanse ederek insanları tehdit etmektedirler. Bununla beraber bağışlama, rüşvet ihalesiz işler ve teşvik dağıtarak kan ve gözyaşı üstüne kurulmuş mutluluk zincirini devam ettirmek istemektedirler.
Adanın kuzeyinin tek gündemi çözüm ve sulh süreci olması gerekirken, UBP-DP Hükümeti kaos yaratarak ve softa şaşırtması yaparak gündemi değiştirmeye çalışmakta, 2016 yılından kalan suçlarını aklamaya iş koşturmacasındadır.

Sn. Berova okullarımızı gezerek şov halletmeye devam etmekte, sorunların çözümüne yönelik incir çekirdeğini dolduracak bir söz bile edememektedir.

• Yaşanmış olan trafik çarpışmasından sonrasında yasal olarak ne yaptınız? Emek verme izinsiz bir tır şoförü, sözleşmesiz araçla talebe taşınması ve yol güvenliğinden yoksun bir bölge için yasal olarak ne yaptınız?
• Kar-İş’e bağlı okul taşımacılığı icra eden kişilere ve şirketlere sözleşme yaptınız mı?
• Okul taşımacılığı icra eden otobüslere niçin hala daha ödeme yapmıyorsunuz?
• Saatlerin geri alınmaması ile beraber yaşanmış olan acı vakadan vicdan azabı duydunuz mu?
• DP Lefkoşa İlçe Başkanı Rauf Denktaş ve Kartal Harman’a yada onlarla bağlantılı kişilere okul kantin ihalesi verdiniz mi?
• Mağusa Gazi İlkokulu ve tarafındaki şömineli evi birilerine verdiğiniz doğru mu?
UBP ve DP’nin temel kurulma amacı yolsuzluk, rüşvet, adam kayırma, ganimet paylaşımı, ihalesiz işler, hedef gösterme, bağışlama verme ve “BEY” yönetiminden kalan faşist düzeninin devamı üzerinedir. Sn. Denktaş, Sn. Özgürgün ve Sn. Berova’nın tüm çabaları bu düzenin devamı içindir. Hepimiz demokrasi, sulh ve kendi kendini yönetme kavgasına inanmaya ve kokuşmuş düzenle açık ve net şekilde savaşım etmeye devam edeceğiz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.