DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Kurtuluş İlkokulu sevgiyle büyütüyor

Kurtuluş İlkokulu sevgiyle büyütüyor
19.08.2023 07:41
5
A+
A-

Dila ŞİMŞEK

Kurtuluş İlkokulu, 1975’te Güzelyurt’ta kurulmuş bir ilköğretim olarak, birçok öğrenciye eğitim veriyor. 250 talebesi ve 21 öğretmeni bulunan okul, oldukça büyük bir alana haiz.

Okul Müdürü Filiz Boyoğlu, fazlaca sevmiş olarak yapmış olduğu mesleğinde, 24 yıl süresince öğretmenlik yaptığını söyleyerek “Dönemin iyi mi geçtiğini anlayamadım. Öğretmenlik sevgi anlama gelir, öğrencilerimize de bunu yansıtıyoruz” diyor. Okulda 13 derslik bulunduğunu ve bunların 12’sinde akıllı tahta bulunduğunu kaydeden Boyoğlu, “Doğal ki bu değişen teknolojinin iyi mi kullanıldığı da fazlaca mühim. Biz elimizdeki imkanlardan en iyisini çıkarmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuşuyor. Ülke şartlarına bakılırsa bir sınıfta ideal sayıda talebesi bulunduğunu söyleyen Boyoğlu, her sınıfın 23’ten fazla öğrencisinin olmadığını da ekliyor. İki fotoğraf odası, bir İngilizce odası, Satranç odası, açık kütüphane, basketbol sahası, halısaha ve bir müzik odası bulunduğunu belirten Boyoğlu, “Müzik odası tam donanımlı diyebiliriz… Arayabileceğiniz her enstrüman bulunmaktadır. Bateriden piyanoya, kemandan değişik vurmalı aletlere kadar birçok müzik aletimiz var” diye konuşuyor. Boyoğlu, evlatların eğitimi için onların sıkılmaması ve eğlenerek öğrenmeyi vurgulayarak, okulun ve okul aile birliğinin imkanları ile iki park yapıldığını ifade ediyor. Okuldaki birinci ve ikinci sınıflara, İngilizce dersleri ve satranç derslerinin de verildiğini söylüyor.

“Okul öğretmenlerimiz fazlaca nitelikli”

boy.jpg

Müdür Filiz Boyoğlu, okul öğretmenlerinin oldukça duyarlı, özenli ve nitelikli olduğuna değiniyor. “Küçüklere bireysel olarak yaklaşıp, onların gelişimini takip eden, fazlaca iyi öğretmenlerimiz var. Bu mevzuda kendimizi fazlaca talihli hissediyoruz” diyor. Mesleğine hep bir ‘anne’ gözü ile baktığını kaydeden Boyoğlu, mesleği yöneticilik yada iş olarak değil, fazlaca sevmiş olarak yapmış olduğu ve kendisini adamış olduğu bir alan olarak gördüğünü konu alıyor. “Gayemiz nitelikli, iyi bireyler yetiştirmek” diye ekliyor.


Öğretmen Semra Çağlı: “Ben bu okulun, ilk öğrencisiydim”

semr.jpg

“Ben bu okulun, ilk öğrencisiydim. Bu okul 1975’te kurulduğunda, okula kaydolan ilk çocuk bendim. Okul numaram da 1’di. Annem de okulda hademe olduğundan senelerce bağım asla kopmadı, mezun olduktan sonrasında da sürekli gelirdim. Buradaki öğretmenlerin bana ilgi ve sevgi ile yaklaşması, sonraki okullarımdaki tüm öğretmenlerimle iletişimimin iyi olması bana bu mesleği aşıladı. Şimdi ise, tam 29 senedir bu okulda öğretmenlik yapıyorum. Bu okulda büyüdüm diyebilirim. Öğrencilerimle iletişimimde onlara sevgi ile yaklaşırım. Öğrencilerin bireysel gelişimini de takipçisiyim. En büyük gayem onların okula sevmiş olarak gelmesidir.”


Öğrenciler ne dedi?

Pembe Melek Sakaoğlu: “Baytar olmak isterim”

“Ben beşinci sınıfım. Büyüyünce baytar olmak isterim. Ortaokulda ise TMK’ya gitmeyi düşünüyorum… Hem de sporcuyum ve atletizm ile uğraşıyorum.”

Ayşe Akmandor: “En sevdiğim ders İngilizce”

“Ben iki senedir bu okuldayım. Mezun olunca da Şehit Turgut okuluna gideceğim. En sevdiğim ders ise İngilizce.”

Helin Zaim: “Atletizm sporu ile ilgileniyorum ve büyüyünce de eğitmen olmak isterim”

“Ben beşinci sınıfım ve mezun olunca TMK’ya geçmek isterim. Atletizm sporu ile ilgileniyorum ve büyüyünce de eğitmen olmak isterim.”

k1-134.jpg

Erdem Hırka: “Büyüyünce yazılım mühendisi olmayı isterim”

“Ben beşinci sınıfım ve mezun olmak üzereyim. TMK’ya yada TED’e gitmeyi hedefliyorum. En sevdiğim ders matematik ve büyüyünce yazılım mühendisi olmayı isterim.”

Osman Ayhan Trahonlu: “En sevdiğim ders matematik”

“Ben futbolcuyum. Beşinci sınıfa gidiyorum ve mezun olmak üzereyim. En sevdiğim ders ise matematik.”

k2-117.jpg

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.