DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

LAÜ’den bin 528 mezun

LAÜ’den bin 528 mezun
30.09.2023 15:39
1
A+
A-

Lefke Avrupa Üniversitesi’nin 2018-2019 Bilimsel nitelikli Yılı Mezuniyet Töreni, dün akşam yapılmış oldu.  
Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerinde toplam 1528 öğrencinin {mezun olduğu} 26. Dönem Mezuniyet Töreni’ne, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı’yla beraber katılarak mezun olan doktora öğrencilerine diplomalarını verdi.
Cumhurbaşkanlığından meydana getirilen açıklamaya bakılırsa, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yapmış olduğu konuşmada, mezun olan öğrencilerle beraber olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, öğrencilere ileriki yaşamalarında başarı dileklerinde bulunmuş oldu. 
“1528 mezunu teker teker kutlama ediyor ve üstün başarı dileklerimi sunuyorum” diye konuşan Cumhurbaşkanı Akıncı, mezun olan öğrencilerin yaşamın yeni bir sayfasını çevirdiklerini ve yeni sorumluklar yüklendiklerini kaydetti.

“Üniversite yaşamı bir diplomadan öte anlam ifade ediyor”
“Kuşkusuz bugün seneler devam eden emeğin taçlandırıldığı bigün… Öyleki inanıyorum ki üniversite yaşamı bir diplomadan öte anlam ifade ediyor” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Akıncı, mezun olan öğrencilerin elde etikleri kazanım ve birikimlerle, yeni adım atmakta oldukları hayatlarının bir sonraki aşamasında güçlüklerle tek başlarına savaşım edeceklerini açıkladı.
Mezun olan gençlerin modern fikirli, araştırmacı, Mustafa Kemal Atatürk ilkelerine haiz, modern uygarlığı hedef edinmiş, sorgulayan, bağnazlığa geçit vermeyen, açık fikirli gençler olarak yetiştiklerine inanç belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, “Uygar yaklaşımlarınızla, sorgulayan kimliğinizle, yaşamın güçlükleri karsısında daha kolay savaşım edeceğinize inanıyorum. Sizlere emek veren rektör, öğretim görevlileri ve velileri canı gönülden kutluyorum” diye konuştu.

“Burada aldığınız eğitim ve kazandığınız kabiliyetle zorluklarla başa çıkacağınıza samimiyetle inanıyorum” 
Yabancı öğrencilere hitaben yapmış olduğu İngilizce konuşmada, “Yakında bu güzel adamızdan ayrılacak ve yeni bir yaşama başlayacaksınız” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, yaşamlarının bundan sonraki evresinde daha ilkin karşılaşmadıkları zorluklarla karşılaşabileceklerini ve bazı durumlarda yalnız kalabileceklerini kaydederek, “Burada aldığınız eğitim ve kazandığınız kabiliyetle bu zorluklarla başa çıkacağınıza samimiyetle güveniyorum. Hepinizi kutlama ediyorum ve ülkemizi ve insanımızı unutmayacağınıza inanıyorum” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.