DOLAR
32,2176
EURO
34,7047
ALTIN
2.442,64
BIST
10.244,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Açık
21°C

“Mezun olması ihtiyaç duyulan 17 bin 550 talebe var, hedef Nisan’a kadar öğrencilerin gelmesi …”

“Mezun olması ihtiyaç duyulan 17 bin 550 talebe var, hedef Nisan’a kadar öğrencilerin gelmesi …”
06.12.2023 00:25
1
A+
A-

 

Yüksek Öğretim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler, ek seferlerle, öğrencilerin aşamalı olarak ülkeye getirileceğini belirtti, mezuniyet aşamasında 17 bin 550 talebe bulunduğunu ve şuan hepsinin yurt haricinde bulunduğunu söylemiş oldu.

Aşamalı olarak öğrencilerin Nisan ayına kadar ülkeye getirilmelerinin hedeflendiğini kaydeden Öztürkler, BRT’de açıklamalarda bulunmuş oldu.

Öztürkler, “Karşı karşıya eğitimi açıkladığımız talebe sayıları 15 ile 20 bin arası öngörülüyor. İkinci dönem birinci döneme nazaran daha iyi olacak. Sıhhat alanında okuyanlar için mezun olmaları gerekmektedir. Fazlaca kırılgan bir nokta uygulamalı alanlarda mezun olanlar için ülkeye gelişleri oldukca mühim” şeklinde konuştu.

“Nisan ayı şeklinde hareketlilik başlamış olacak”

Öztürkler’in açıklaması devamla şöyleki:
“Bu gelişler, ticari değil eğitim kalitesi olarak yorumlanmalı. Iktisat ticari kaygıdan oldukca, mezuniyetleri için uygulamalı dersler koşul. 17 bin 550 talebe çağrıldı. Sonucu geçen hafta aldık, Türkiye Cumhuriyetinde de aynı karar alındı. Devletin belirlediği karantina merkezlerinde kalacaklar, girişler devlet sorumluluğunda gerçekleşecek ülkeye girişleri bu yönde olacak, girişler aşamalı olacak. KKTC’li öğrencilerin yurt dışına gidişi ile ilgili aşılanma konuşuldu ve Pazartesi Salı aşılama başlatıldı. Yurt dışına KKTC’li talebe karşı karşıya eğitim için ortalama 200 talebe çağrıldı. Süreç devam ediyor, Nisan ayı şeklinde hareketlilik başlamış olacak”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.