DOLAR
32,2637
EURO
34,9243
ALTIN
2.439,19
BIST
10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C

“Okullar tam gün eğitime hazır değil”

“Okullar tam gün eğitime hazır değil”
19.09.2023 20:38
7
A+
A-

HASPOLAT İLKOKULU VELİLERİ NE DEDİ?

● İrina Özdemir: Çekince sunulan bir okulda daha ilkin önlemler alınmalıydı

● Güvenli Doğan: Eğitim her yıl değişik bir problemle başlıyor

● Hüseyin Çam: Hiç olmazsa başarı göstermiş ülkeleri örnek alabiliriz

● Göksel Bursalı: Yaz döneminde yattılar hiçbir şey yapmadılar

ŞEHİT ERTUĞRUL İLKOKULU VELİLERİ NE DEDİ?

● Ali Çağman:  Eğitim sektörümüz tam gün eğitime hazır değil

● Nesrin Atay: Her şey aceleye geldi…

● Vuslat Şener: Alt yapımız yeterince hazır değil

● Fatma Kanıöz: Tam gün eğitim, bizim için sorun. Şundan dolayı toplu taşımacılık yok

● Özay Barım: Yetkililer bir an ilkin ulaşım ve besin sorununa çözüm bulmalı

Serap ŞAHİN

İlkokullarda yeni eğitim öğretim periyodu için ilk ders zili ‘konteynır derslik’ ve inşaat alanını aratmayan görüntülerin gölgesinde açıldı.

Bina güvenliği açısından riskli bulunan Haspolat İlkokulu’na konteynır sınıflar eklendiği gözlemlendi.

Değirmenlik İlkokulu’nun da yarısının inşaat alanı olduğu ve evlatların konteynır sınıflarda ders başı yapmış olduğu gözlemlendi.

Dikmen İlkokulu’nda da öğrenciler benzer görünüm ile karşılaştı. Okul içinde konteynır sınıflar konuldu.

YENİDÜZEN, okulun ilk günü Haspolat İlkokulu, Değirmenlik İlkokulu, Dikmen İlkokulu ve Şehit Ertuğrul İlkokulu’na gitti; yerinde gözlem yapmış oldu, velilerle görüştü.

Haspolat İlkokulu’nda veliler, “Çekince sunulan bir okulda daha ilkin önlemler alınmalıydı” dedi. Bir başka veli de eğitimin her yıl değişik problemlerle başladığını iddia etti. Velilerden biri başarı göstermiş ülkeleri örnek alınması gerektiğine dikkat çekerken, öteki veli de “Yaz döneminde yattılar hiçbir şey yapmadılar” dedi.

Öte taraftan YENİDÜZEN’e konuşan Şehit Ertuğrul İlkokulu velileri de tam gün eğitimi istediklerini sadece alt yapının buna hazır olmadığını, devletin ulaşım ve gıdayı karşılaması icap ettiğini söylemiş oldu.

HASPOLAT İLKOKULU VELİLERİ NE DEDİ?

İrina Özdemir: Çekince sunulan bir okulda daha ilkin önlemler alınmalıydı

“Keşke daha değişik olabilseydi. Yılsonuna kadar beklenmeseydi. Çocuklar heyecanla okulun yenilenmesini bekliyorlardı. Keşke son günlere kalmasaydı. Çekince sunulan bir okulda daha ilkin önlemler alınmalıydı. Fena düşünmemeye çalışmaktan başka çaremiz yok.”

Güvenli Doğan: Eğitim her yıl değişik bir problemle başlıyor

“Memleket olduğu benzer biçimde sorun aslına bakarsan. Eğitim her yıl değişik bir problemle başlıyor. Bu sorunların da senelerce devam edeceğini düşünüyorum. Şimdi konteynır koydular bakalım bunun sonu ne olacak?”

untitled-1-053.jpg

Hüseyin Çam: Hiç olmazsa başarı göstermiş ülkeleri örnek alabiliriz

“Söyleyecek fazla da bir şey yok aslına bakarsak. Kaderimiz diyorum artık. Bu memlekette düzgüsel. Her şeye alıştırdılar. Her şey sistemli olsa daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Hiç olmazsa başarı göstermiş ülkeleri örnek alabiliriz.”

Göksel Bursalı: Yaz döneminde yattılar hiçbir şey yapmadılar

“Yaz döneminde yattılar hiçbir şey yapmadılar. Açılmasına günler kala konteynır derslik koydular. Bence tam gün eğitime de hazır değiliz.”

Veliler, isyan etti, yetkilileri eleştirdi:

“Okullar tam gün eğitime hazır değil”

ŞEHİT ERTUĞRUL İLKOKULU VELİLERİ NE DEDİ?

untitled-2-027.jpg

Ali Çağman: Eğitim sektörümüz tam gün eğitime hazır değil

“Bence eğitim sektörümüz tam gün eğitime hazır değil. Ben aslolan Haspolat’lıyım. Köydeki okul depreme dayanıksızdı ve bu 3 ay evvelinde belliydi. Baştan kontrol yaptılar ve yıkım sonucu çıktı. Okulu yıkacaklarmış. Bugün eğitim başladı ve ufaklıklara prefabrik yapılar koydular. Ben de mecburen çocuğumu başka okula aldım.”

Nesrin Atay: Tam gün eğitim olacaksa her şey içinde olmalı

“Tam gün eğitim olması bir bakıma fena. Şundan dolayı çalışıyoruz ve işyar değiliz. Öğlenleri çocuğumu etüt alıyor fakat tam gün olduğu süre 15.30’da çıkılacakmış. Biz işten 17.30’da çıkıyoruz. Etüt de gelip almıyor o saatte. Orada bir sorun oluşuyor. Örneğin tam gün eğitim olduğu süre çocuklar iyi mi beslenecek? Tam gün eğitim olacaksa her şey içinde olmalı. Iyi mi olacak diye fazlaca düşünüyoruz ve şu an her şey muallâkta.”

degirmenlik-ilkokulu-2.jpg

Naciye Deniz: Her şey aceleye geldi…

“Okulların tam gün eğitime hazır olmadığını hepimiz biliyor. Öğretmenler de bunun bilincinde, Bakanlık da bilincinde. Her şey aceleye geldi. Tam gün eğitime geçilmesi veliler için sorun olmaz sadece alt yapının tamamlanmamış bulunduğunu ve şu an bunun gerçekleşemeyeceğini düşünüyorum.”

Celal Habeşoğlu: İnşallah devletimiz bu şekilde bir şeyi karşılayabilir

“İnşallah tam gün eğitime geçebilirler. Bizim için ve çocuklar için de daha iyi olur fakat inşallah devletimiz bu şekilde bir şeyi karşılayabilir. Şu anda geçebileceklerini düşünmüyorum.”

Vuslat Şener: Alt yapımız yeterince hazır değil

“Bence eğitim sektörümüz tam gün eğitime hazır değil. Alt yapımız yeterince hazır değil. Evlatlarımızın yiyeceğinden tutun, ulaşımına kadar bunun hazır olması lazım. Bunların hepsini veliye yüklemek doğru değil bence. Bir de bununla ilgili hiçbir emek verme yok. O yüzden hazır olmadığını düşünüyorum. Çocuklarımız ve bizim için kolay ve iyi bir yıl olsun inşallah”

Fatma Kanıöz: Tam gün eğitim, bizim için sorun. Şundan dolayı toplu taşımacılık yok

“Hiçbir seviye kurulmadı. O yüzden tam gün eğitime hazır değiliz. Haftanın 2 günü 15.30’da çıkılacak diye bir duyum aldık. Geçen yıl yalnız Pazartesi günleri tam gün eğitimdi ve onda da sorun yaşıyorduk. Öğlen arası saat 13.00’den 14.00’e çocuk yedirilip getirilmesi gerekiyordu.1 gün olduğundan onu bir halde yönetim ediyorduk.2 güne çıktı ve kurulu bir sistem olmadığı için bayağı bir sorun yaşayacağız. Maddi olarak durumu karşılayamayacak olan velilerimiz de var. Gene bir greve gidilecektir diye düşünüyorum. Fakat Ulusal Eğitim Bakanlığı’ndan kati karar çıkmış olduğu için greve de gitseler hiçbir netice alınmayacaktır. Haftanın 2 günü tam gün eğitim, bizim için sorun. Şundan dolayı toplu taşımacılık yok. Ulaşım sağlansaydı doğal ki isterdik. Olmadığından dolayı hem veliler hem de öğrenciler mağdur.

Özay Barım: Yetkililer bir an ilkin ulaşım ve besin sorununa çözüm bulmalı

“Esasen en büyük problem evlatların tam günde ne yiyip ne içeceğidir. Atıyorum sabahtan sandviç koydun. Öğlene kadar o besin kokacak. İkinci en büyük problem da iş yerinden izin alıp gelebilmek.1 izin alacan, 2 izin alacan. Üçüncü de ‘noluyoruz’ diyecekler. Bakanlık neye nazaran bu şekilde bir karar aldı bilen var ise bizlere de söylesin. Tam gün eğitimi ikimiz de istiyoruz fakat bu şartlarda iyi mi olacağını bizlere açıklasınlar. Yetkililer bir an ilkin ulaşım ve besin sorununa çözüm bulmalı.

degirmenlik-ilkokulu-6.jpg

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.