DOLAR
32,2702
EURO
35,0972
ALTIN
2.471,61
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Okullarda üretim bilinci geliştirilecek

Okullarda üretim bilinci geliştirilecek
14.10.2023 01:31
2
A+
A-

Yerli Ürünler Haftası” dolayısıyla bazı ilkokullarda etkinlikler düzenlenecek.

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığından verilen bilgiye nazaran, “12-18 Aralık Yerli Ürünler Haftası” dolayısıyla, okullarda, Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Endüstri Odası,  Ziraat Mühendisleri Odası ve Besin Mühendisleri Odası işbirliğiyle etkinlikler gerçekleştirilecek.

Etkinlikler kapsamında yerli ürün kullanımının önemine ve KKTC endüstri bilincinin geliştirilmesine katkıda bulunmak suretiyle ilköğretim öğrencilerine yönelik iki ayrı kampanya düzenlenecek.

“Yerli Ürünlerle Sıhhatli Besleniyorum” ve “Öğrenciler Üretiyor” sloganıyla düzenlenecek kampanyalarla,  “ilköğretim 4. ve 5. derslik öğrencilerine üretimin önemini anlatmak, ağaç ve fide dikim uygulamaları yaptırmak, üretim ve endüstri bağlantısını güçlendirmek, tüketim yerine üretim odaklı olunmasını aşılamak, yerli ürünleri tanıtmak, yerli besin ürünlerinin faydalarını anlatmak ve üretim bilincini geliştirmek” amaçlanacak.

Etkinlikler, Şht. Doğan Ahmet, Necati Taşkın, Aydınköy ve Lapta İlkokullarında gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda okullarda düzenlenecek etkinlikler yarın Lefkoşa Şht. Doğan Ahmet İlkokulu’nda gerçekleştirilecek açılış töreni ile başlamış olacak. Hafta süresince ise belirlenen pilot okullarda etkinlikler devam edecek.

Hazırlanan kampanyaya nazaran okullarda gerçekleştirilecek etkinlikler şöyleki:

 “Yarın Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı – KTSO, açılış ve KTSO sunum Lefkoşa Şht. Doğan Ahmet İlkokulunda saat 09.00’da; 13 Aralık Perşembe ağaç ve fide ekimi Lefkoşa’da Necati Taşkın İlkokulunda saat 10.00’da, 14 Aralık Cuma Sıhhatli Beslenme Güzelyurt’ta Aydınköy İlkokulunda saat 10.00’da, 18 Aralık Salı Girne’de Yerli Ürünler ve Endüstri Sunumu Lapta İlkokulunda saat 10.00’da.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.