DOLAR
32,2631
EURO
35,1121
ALTIN
2.467,59
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Önlemli eğitim başladı

Önlemli eğitim başladı
08.11.2023 11:49
4
A+
A-

10 Mart’ta kapanan okullarda aylar sonrasında ilk zil çaldı.

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı ana okul, 1 ve 2’nci sınıfların oryantasyon eğitimi bugün başladı.

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu BRT Muhabirine yapmış olduğu açıklamada, daha ilkin verilen karar doğrultusunda anaokul, birinci ve ikinci sınıfların oryantasyon eğitimine bugün başlanacağını söylemiş oldu. Devlet ve hususi okullarında öğrenciler tedbirler çerçevesinde okullara alındı. 

o1-059.jpg

Ertuğrul ilkokulu’nda öğrenciler kapıda ateşleri ölçülerek içeri alındı, velilerin okula girişine izin verilmedi. 

o2-050.jpg

Salgın, okul bahçesindeki çocuk cıvıltılarını da susturdu… Okul bahçesindeki parklar güvenlik bantlarıyla donatıldı, ilk ders zili öncesi cıvıl cıvıl olması ihtiyaç duyulan oyun alanlarında derin bir sessizlik hakim..

o3-030.jpg

o4-015.jpg

o6-002.jpg

Pandemi gölgesinde çalan ilk okul ziliyle çocuklar her pazartesi toplu olarak okumuş olduğu İstiklal Marşı ve andımız’ı okumadan sınıflara girdi, eğitim haftasına başladı.

 

ÇAVUŞOĞLU: EN KÜÇÜK RİSK OLSA AÇMAZDIK

 Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu karşı karşıya eğitimin başladığı ilk günde Alayköy İlkokulu’nu ziyaret ederek araştırmalarda bulunmuş oldu.

Çavuşoğlu, “Bilinmesini isterim ki, her aile ne kadar çocuğuna düşkünse, biz tüm çocuklarımıza o denli düşkünüz. En ufak bir risk dahi olsa, biz bu okulları açmazdık” dedi.

Covid-19’a karşı alınan önlemler kapsamında 1 Eylül’de uzaktan eğitim ile süregelen yeni eğitim öğretim senesinde, geleneksel olarak karşı karşıya eğitime bugün başlandı.

Bu doğrultuda Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı İlköğretim Dairesi’ne bağlı okullarda tahsil gören okul öncesi, anaokulu ile ilköğretim 1. ve 2. derslik öğrencileri, 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk okul gününde öğretmenleriyle beraber derslerine başladı.

Bakanlıktan verilen bilgiye nazaran, yeni eğitim öğretim senesinde talebe ve öğretmenlere başarılar dileyen Çavuşoğlu, okullarda karşı karşıya eğitime 1 Eylül’de başlamayı planladıklarını sadece Sıhhat Bakanlığı’nın önerisi doğrultusunda 14 Eylül’e ertelediklerini hatırlattı.

Bu doğrultuda uzaktan eğitim ile yeni eğitim yılını başlattıklarını anımsatan Çavuşoğlu, ilköğretim 1-2, anaokulu ve hususi eğitim merkezlerinde eğitim alan öğrencilere uzaktan eğitim verilebilmesi noktasında dünyada olduğu şeklinde KKTC’de de sınırı olan materyal deposu bulunduğunu ve evlatların okuma yazma eğitimlerinin sadece karşı karşıya eğitim ile gerçekleştirilebileceği düşüncesiyle hareket ederek, sağlıklarını riske atmayacak şekilde, seyreltilmiş bir halde Sıhhat Bakanlığı’nın onayı doğrultusunda bugün ilköğretim 2’ye kadarki sınıflarda karşı karşıya eğitime başladıklarını kaydetti.

“Süreç içinde yaşanmış olan eğitim kayıplarının daha çok yaşanmaması adına, Bilim Kurulu onayı ile okullarımızda eğitimi, kurulun öngördüğü şekilde sürdürmeye karar verdik” diyen Çavuşoğlu, bugün okula süregelen öğrencilerin okullardaki talebe ve derslik sayısına nazaran dönüşümlü yada dönüşümsüz olarak eğitimlerine devam edeceklerini belirtti.

Okullarda lüzumlu her türlü hijyen önlemini aldıklarını ve hazırlanan maske ve el dezenfektanlarının öğrencilere dağıtıldığını da kaydeden Çavuşoğlu, şöyleki devam etti:

“BİLİNMESİNİ İSTERİM Kİ…”

“Bazı ailelerin tedirginliği, tereddütleri ve bazı açıklamalara bağlı olarak çocuklarını okula göndermedi, bilinmesini isterim ki, her aile ne kadar çocuğuna düşkünse, biz tüm çocuklarımıza o denli düşkünüz. En ufak bir risk dahi olsa, biz bu okulları açmazdık. Altını çizmem gerek ki Sıhhat Bakanlığı’nın ve Bilim Kurulu’nun onayı olmadan hiçbir okulu açmayız, açtırtmayız.

Nitekim Akdoğan, Vadili ve İnönü’de yaşanmış olan bazı gelişmelerden dolayı Sıhhat Bakanlığımız bu bölgelerde okulların açılmasını 14 gün süresince erteledi. Ikimiz de onların önerileri doğrultusunda hareket ediyoruz. Bunun haricinde hiçbir davranışımız olması imkansız.”

Çavuşoğlu, ek olarak bu bölgelerde yaşayan sadece hususi okullarda okuyan öğrencilerin de Sıhhat Bakanlığı’nın almış olduğu karar doğrultusunda okullarına gidemeyeceklerinin altını çizdi.

“VAKALARIN ARTIŞ VEYA AZALIŞINA GÖRE EĞİTİMDE KARARLAR ÜRETECEĞİZ”

“Bizim için öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlığı birinci sıradadır. Tamamımız için sıhhat eğer olmazsa olmazımızdır. Yaşam hakkını göz önünde bulunduran kararlar üretmeye devam edeceğiz.” diyen Çavuşoğlu, vakaların artışı yada azalışına nazaran eğitimde bazı kararlar üretilebileceğine dikkat çekti.

“Öğretmenlerimiz, idarecilerimiz, müfettişlerimiz, müdürlerimiz, bakanlık çalışanlarımız, taşımacılarımızla hep beraber bu süreci götürebiliriz. Sendikalarımız da bizimle beraber olmalı” ifadelerini kullanan Çavuşoğlu,  tek endişelerinin halkın sağlığı ve eğitimi olması ve ona nazaran davranılması icap ettiğini söylemiş oldu.

Çavuşoğlu, tek gailelerinin halkın sağlığı ve kendilerine emanet edilen evlatların eğitim hakları olduğuna vurgu yaparak, bunun haricinde hiçbir gailelerinin bulunmadığını aktardı ve sadece güç birliği yaparak bu şekilde bir salgını atlatabileceklerini kaydetti.

Uzaktan eğitim sürecince birçok okulun olanak ve kabiliyetlerini kullanarak harikalar yarattığına da değinen Çavuşoğlu, “Bizim görevimiz fırsat eşitsizliğini azaltmaktır. Karşı karşıya eğitim de bu eşitsizliği ortadan kaldıran bir yöntemdir. Dijital anlamda yaşanmış olan eşitsizliği de gidermek için çalışmalarımız toplumsal seferberlik şeklinde devam edecektir. Tüm eşitsizlikleri ortadan kaldırabilmek için beraber olmamız ve beraber başarmayı istememiz gerekiyor.” dedi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.