DOLAR
32,2599
EURO
34,8394
ALTIN
2.433,45
BIST
10.043,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

Orff ve Montessori eğitiminde yeni bir kreş…

Orff ve Montessori eğitiminde yeni bir kreş…
11.10.2023 00:48
1
A+
A-

İpek Akın

Girne Zeytinlik’te okul öncesi eğitim için AB bağışlama programına başvuran ve bu destekle okulunu açan genç hanım girişimci Suzan Şahıs, adres kıbrıs’a okulunu söyledi. Okulda yapmış olduğu eğitimler ve çocuk-aile ilişkileri hakkında bilgiler verdi.

Suzan Şahıs kimdir?

12 Aralık 1986 Lefkoşa’da doğdum. İlk öğretimi 23 Nisan İlkokulu’nda, lise ve orta öğretimimi Anafartalar’da okudum. Üniversite’de Doğu Akdeniz Üniversitesi Müzik öğretmenliği okudum. 2011 senesinde okul öncesi ufaklıklara saatlik müzik derslerine başladım. Ondan sonra işimi geliştirerek haftada 3 gün 3 saat şeklinde play grupları oluşturdum ve son olarak 2015 senesinde Little Music Box Play House Kreşi kurdum. Evli ve 1 çocuk sahibiyim.

Genç hanım girişimci olarak okul açma fikri iyi mi dünyaya geldi?

İlk olarak bana bu işi yapmamda öncülük eden annem Emel Şahıs bana düşünce vererek işi kurmama destek oldu. İlk olarak annemin kendi iş yeri olan Cafe Dükkân’ın bir kısmında bana alan vererek müzik derslerine başladım. Ondan sonra okulumun binasının yapımında maddi ve tinsel destek olan babam Metin Şahıs yardımıyla Zeytinlik’te bu okulu kurdum. Annem ve Babam yardımıyla maddi ve tinsel açıdan bu günlere geldim. Onlara sonsuz teşekkür ederim.

AB DESTEĞİ

Süreci anlatır mısınız? Avrupa Birliği bu süreçte size iyi mi bir destek verdi?

Avrupa Birliği bağışlama programı ile ilgili annem araştırma yaparak bana düşünce verdi ve bu projeye adım attık. Yapmak istediğimiz fikirleri sunarak projede yer alma hakkına haiz olduk. Montessori eğitime kreş olarak geçmek istiyordum. Sadece maddi yönden mobilya ve materyellere haiz olan Montessori eğitimini oluşturmak için Avrupa bağışlama programından destek alarak okulumu geliştirmemi sağladılar.

Okulda kullandığınız eğitim şekilleri nedir?

İlk olarak üniversite yıllarında tanıştığım ve çeşitli birçok seminerlere katıldığım Orff yöntemi eğitimleri vermeye başladım. Şimdi ise ek olarak kendimi geliştirerek Montessori eğitime geçiş yaptık.

OKULDAKİ YÖNTEMLER

Montessori ve Orff yöntemlerini anlatır mısınız?

Orff yöntemi: Alman besteci Carl Orff’un müzik eğitimi temel alınarak geliştirilmiş olan Orff öğretim tekniği müzik, dans, drama, konuşma ve hareket temelleri üstüne kurulmuş bir yöntemdir.

Montessori: İtalya’nın ilk hanım doktoru Maria Montessori tarafınca süregelen montessori eğitim; Evlatların bilişsel becerilerini geliştirmeleri amacıyla uygulanan ve her çocuğun hususi ve tek bulunduğunu temel alan kendi bireysel öğrenme hızına bakılırsa ilerleyebildiği eğitim metodudur.

ÇOCUK VE AİLE

Çocuklarla çalışmak iyi mi bir duygu?

Ufak yaşlardan beri minik çocuklarla ilişkilerim daima oldukca iyiydi ve okul öncesi okumayı düşünüyordum. Fakat müziğe olan düşkünlüğüm ve yeteneğimden dolayı müzik öğretmenliği okudum sadece okulu bitirir bitirmez okul öncesi çocuklarla çalışmaya başladım.

Ailelerden iyi mi geri dönüş alıyorsunuz?

Aileler ile ilişkilerim daima sıcak olmuştur. Bire bir diyaloglarımız daima oldukca iyi olmuştur. Okulumuz bir aile ortamı olduğundan çocuklarla ve velilerle sıcak bir ilişki oluşturdum. Ek olarak öğrencilerimin öğrendiklerini ve başarılarını bana aktaran velilerimiz oldukca olmuştur ve bu beni oldukca mutlu etmiştir. Öğretmenlikte en güzel duygu öğrettiklerimizin geri dönüşü olması ve bunu başarmak onur verici bir duygudur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.