DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

ÖZEL EĞİTİMDE DÖVİZ SANCISI

ÖZEL EĞİTİMDE DÖVİZ SANCISI
19.09.2023 05:23
3
A+
A-

Dövizdeki yükseliş, Eğitim Bakanlığı’nda masaya yatırıldı, hususi okul temsilcilerinin katılmış olduğu görüşmede ‘kurun sabitlenmesi yada TL’ye geçiş’ gündeme geldi. 

YENİDÜZEN

Dövizdeki yükseliş, Eğitim Bakanlığı’nda masaya yatırıldı, hususi okul temsilcilerinin katılmış olduğu görüşmede ‘kurun sabitlenmesi yada TL’ye geçiş’ gündeme geldi. 

Meydana getirilen görüşmede; harçları döviz üstünden olan okulların TL’ye geçiş yapmaları için talepleri dinlendi.

Okulların bu mevzuda ön emek harcama yapması kararlaştırıldı, ikinci toplantının gelecek hafta gerçekleştirileceği öğrenildi.

Hususi eğitimdeki ‘kur sancısının’, Bakanlar Kurulu’nun da gündemine geleceği, ‘kriz dönemine’ yönelik yol haritasının belirleneceği açıklandı.

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, dövizde yaşanmış olan artışların eğitim üstünde yarattığı sıkıntıların en aza indirilmesi emek harcama başlattıklarını ifade ederek, “Döviz artışına karşı eğitimde de bir ekip önlemler alınacak” dedi.

 

  • TED: Okul harçları TL üstünden ödeniyor.
  • Tabiat Koleji: Taksitler TL üstünden alınıyor.
  • Yakındoğu İlkokulu-Yakın Doğu Koleji: Okul harçları TL üstünden veriliyor.
  • Levent Koleji (Anaokul, ilköğretim ve ortaokul dahil) :‘Kur sabitlemesine’ gidildi, Euro 5 TL’den sabitlendi…
  • English School of Kyrenia (ESK): Okul harçları Sterlin üstünden alınıyor.
  • Necat British College: Taksitler, Sterlin üstünden ödeniyor.
  • Girne Amerikan Koleji: Okul harçları Euro üstünden ödeniyor. Yalnızca ana okulda ‘kur sabitlemesine’ gidildi.

 

3 okulda harçlar TL üstünden…

Artan döviz kurlarına karşın, TED, Tabiat Koleji ve Yakındoğu İlkokulu-Yakın Doğu Koleji’nde harçlar TL üstünden…

Levent Koleji’nde ise ‘kur sabitlemesine’ gidildi, Euro olan okul harçları 5 TL’ye sabitlendi…

 

ESK ve Necat British College’de harçlar, ‘Sterlin’, Girne Amerikan Koleji’nde ise Euro…

English School of Kyrenia (ESK), Necat British College ve Girne Amerikan Koleji’nde ise okul harçları döviz üstünden.

ESK ve Necat British College’de okul taksitleri Sterlin, Girne Amerikan Koleji’nde ise harçlar Euro üstünden ödeniyor.

Girne Amerikan Koleji’nin anaokulunda ise ‘kur sabitlemesine’ gidildi.

 

TL’YE GEÇİŞ TALEPLERİ, SIKINTILAR DİNLENDİ… Meydana getirilen görüşmede; harçları döviz üstünden olan okulların TL’ye geçiş yapmaları için talepleri dinlendi, yaşadıkları sıkıntılar da konuşuldu. Okulların bu mevzuda ön emek harcama yapması kararlaştırıldı, ikinci toplantının gelecek hafta gerçekleştirileceği öğrenildi. Mevzunun Bakanlar Kurulu’nda da görüşüleceği öğrenildi.

 

 

Levent Koleji Müdürü Ertan Aligüllü: “Euro’yu 5 TL’den sabitledik”

Levent Koleji Müdürü Ertan Aligüllü, ‘döviz krizi’ sebebiyle kur sabitlemesine gidildiğini, Yönetim Kurulu sonucu ile Euro’yu 5 TL’ye sabitlendiğini deklare etti.

Aligüllü, alınan kararının okul öncesi, ilköğretim ve kolej bölümlerinde geçerli olacağını belirterek, velilerden pozitif yönde dönüş aldıklarını beyan etti.

TL’ye geçiş ve kur sabitlenmesine yönelik mevzunun Eğitim Bakanlığı’nda da geçtiğimiz gün meydana getirilen görüşmede da konuşulduğunu ifade eden Aligüllü, bazı okulların bu yaklaşıma pozitif yönde baktığını, bazılarının ise bu şekilde bir siyaset uygulamayacaklarını aktardığını söylemiş oldu.

 

EĞİTİM BAKANI ÖZYİĞİT: “EĞİTİMDE DE ÖNLEMLER ALINACAK”…Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, dövizde yaşanmış olan artışların eğitim üstünde yarattığı sıkıntıların en aza indirilmesi emek harcama başlattıklarını ifade ederek, “Döviz artışına karşı eğitimde de bir ekip önlemler alınacak” dedi.

 

Eğitim Bakanı Özyiğit, hususi okul temsilcileriyle görüştü:

“Döviz artışına karşı eğitimde de bir ekip önlemler alınacak”

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, son dönemlerde dövizde yaşanmış olan artışların eğitimde yarattığı sıkıntılara çözüm bulunabilmesi adına ülkede eğitim veren hususi okul temsilcileri ile bir araya geldi.
Bakan Özyiğit temsilcilerle gerçekleştirdiği görüşmede, son dönemlerde dövizde yaşanmış olan artışların topluma negatif olarak yansımasının yanında, eğitim alanında da birçok sorun yarattığını ve yaratmaya devam edeceğini belirtti.
Bakanlık basın bürosundan meydana getirilen açıklamaya gore, Özyiğit, dövizde yaşanmış olan artışların eğitim üstünde yarattığı sıkıntıların en aza indirilmesi adına bakanlık olarak emek harcama başlattıklarını ifade ederek, “Döviz artışına karşı eğitimde de bir ekip önlemler alınacak” dedi.
Özyiğit, bazı okulların hali hazırda Türk Lirası (TL) uygulamasını sürdürdüğünü öteki okulların da bu doğrultuda emek harcama yürüttüğünü tespit ettiklerini söylemiş oldu.
Yaşanmış olan kriz sürecinin iyi mi atlatılabileceği yönünde görüş alışverişinde bulunup, ortak akıl oluşturarak mevcut durumun hem yatırımcıya, hem eğitime, hem de ailelere daha çok zarar vermeden atlatılması adına atılması ihtiyaç duyulan adımları atacaklarını söyleyen Özyiğit, okullardan gelen talepleri de dikkate alacaklarını beyan etti.
Temsilcilerle meydana getirilen görüşmeyi detaylı bir şekilde hükümet ortaklarıyla görüşeceğini söyleyen Bakan Özyiğit, kısa sürede alınabilecek önlemler doğrultusunda bir yol haritası çizileceğini altını çizdi. (tak)

 

yeniduzen-satin-aliniz-449.jpg

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.