DOLAR
32,3608
EURO
34,7734
ALTIN
2.399,91
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

“Pozitif olay ve temaslılar yakın takiptedir”

“Pozitif olay ve temaslılar yakın takiptedir”
12.08.2023 16:59
1
A+
A-

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, bazı okullarda rastlanan COVID 19 vakaları ve temaslıları ile gerek Sıhhat Bakanlığı’nın gerekse kendi bakanlık yetkililerinin yakından ilgilendiğini deklare etti.

Bakan Amcaoğlu, bazı sendikaların, Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile hükümete getirmiş olduğu “temaslılarla ilgilenilmiyor, takip noksan” ve benzeri eleştirilerin doğru olmadığını söylemiş oldu.

Bakan Amcaoğlu, Sıhhat Bakanlığı’nın temaslı takibinin fazlaca başarıya ulaşmış bulunduğunu, Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı olarak da pozitif olay saptanan okullarda tüm temaslılarla ilgilendiklerini kaydetti.

Bakan Amcaoğlu, pozitif olay görülen her okulda, temizlik ve dezenfekte işlemlerinin de yoğunlaştırılarak devam ettiğini ekledi.


Okullarda durum…

1 okulda eğitime ara,

2’sinde incelem ve takiple eğitim sürüyor

Eğitim Bakanı Amcaoğlu, Covid-19 pozitif olay olan 9 Eylül İlkokulu’nda eğitime ara verildiğini, Fazıl Plümer Anaokulu ve Değirmenlik Ortaokulu’nda ise incelem ve takibin peşinden eğitimlerin sürdüğünü kaydetti.

Kültür Bakanı Olgun Amcaoğu, BRT’de gösterilen 50+’ya konuk olarak, yüzyüze eğitim ve tekrardan artış gösteren Coronavirüs salgını döneminde alınacak önlemleri değerlendirdi.

Amcaoğlu, okullarda vakaların başladığını ve her yurttaş şeklinde kendisinin de endişeli bulunduğunu ifade ederek, 271 okuldaki 53 bin öğrencinin eğitimlerinin sürmesi yollarını zorlama durumunda olduklarını belirtti. Bazı okulları ziyaret ettiğini ve müdür ile öğretmenlerin ciddi özveri ile çalışmakta olduklarını kaydeden Amcaoğlu, yetkili sendikalarla da görüştüklerini bazı yazılı tavsiyeler aldıklarını söylemiş oldu. Online eğitim alan yükseköğretim öğrencileri bulunduğunu da dile getiren Bakan Amcaoğlu, tüm eğitim kurumlarında izlenecek yolun belirlenmesi için bir harita meydana getirmeye çalıştıklarını altını çizdi. Yetişkinlerin dikkatsizlikleri sonucu vakaların arttığına işaret eden Amcaoğlu, velilerin evlatların eğitim haklarını gasp etmeyecek şekilde hayatlarını düzenlemesini istedi. Amcaoğlu, okullardaki vakalara ilişkin olarak da konuşarak, Sıhhat Bakanlığı’nın öngörüleri doğrultusunda bazı kararlar alındığını, okullardaki temaslı takiplerinin de ilgili komite tarafınca düzenlendiğini ve uygulandığını söyledi.

Amcaoğlu, Sıhhat Bakanlığı’nın gerekmesi durumunda okulların ara tatilini öne çekebileceğini belirttiğini, bunun da değerlendirileceğini kaydetti. 22 Aralık’ta yetkili sendikaların ‘salgının kontrolden çıkmaması’ için ara tatilin öne alınması talebini kendilerine ilettiğini özetleyen Amcaoğlu, bunu ilgili komite ve kesimlerle tartıştıklarını, komitenin almış olduğu kararları uygulayacaklarını belirtti.

Bakan Amcaoğlu, okullarda önlemlerin tamamıyla alındığını ve uygulanmakta bulunduğunu da söyleyerek, velilere çocuklarını okula gönderme çağrısı yapmış oldu.

Covid-19 pozitif olay olan 9 Eylül İlkokulu’nda eğitime ara verildiğini, Fazıl Plümer Anaokulu ve Değirmenlik Ortaokulu’nda ise incelem ve takibin peşinden eğitimlerin sürdüğünü kaydeden Amcaoğlu, eğitimin devamlılığının önemini dile getirdi. Hususi dershanelerle ilgili olarak da konuşan Amcaoğlu, sağlığın kazançtan ilkin geldiğini, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin kararlarına uyulmasının ehemmiyet arz ettiğini söylemiş oldu.   Amcaoğlu, son 15 gündeki mahalli bulaşların Kıbrıs’ın güneyi kaynaklı bulunduğunu da beyan etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.