DOLAR
32,2962
EURO
34,8032
ALTIN
2.408,30
BIST
10.254,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

Selin vurmuş olduğu okullara bakım

Selin vurmuş olduğu okullara bakım
10.10.2023 07:56
7
A+
A-

YENİDÜZEN, geçtiğimiz günlerde yaşanmış olan sel faciasından etkilenen ve hasar gören okulları ziyaret etti, tadilat sürecini gözlemledi

5 Aralık Çarşamba gecesi yaşanmış olan sel, evleri yıkıp geçmiş olduğu benzer biçimde okullara da fazlaca fazla hasar verdi. Yaşanmış olan bu talihsizliğin peşinden derhal çalışmalara geçen Ulusal Eğitim Bakanlığı, okulların onarılması için kolları sıvadı. Belediye ve okul idarisinin de emekleri ile selden harap olan okullar, temizlik ve onarım çalışmalarının peşinden yine eğitime açıldı.

 

Minareliköy Şehit Mehmet Eray İlkokulu Müdüresi Elçin Altan: “Bundan önceki gece yaşananları görünce, derhal tedbir aldık”

 

Dila ŞİMŞEK

Geçtiğimiz hafta yaşanmış olan sel felaketi, Minareliköy Şehit Mehmet Eray İlkokulu’nu, Değirmenlik Okul Öncesi’ni ve Dikmen İlkokulu’nu negatif etkiledi, okul binasını ve bahçesini harap etti. Yaşanmış olan bu ağlatısal durum peşinden derhal harekete geçen Ulusal Eğitim Bakanlığı, okullara dinlence verdi ve bu sürede de onarım çalışmalarını başlattı. Değirmenlik Belediyesi ve Dikmen Belediyesi yardımıyla da bahsi geçen okullar dört gün süresince tadilat edildi, ek mesai yapılmış oldu.

Evlatların eğitimine kaldıkları yerden hızla devam edebilmesi için birlik olan Belediye çalışanları ve okul idarisi, bina onarımı yapılırken orada bulunup, temizlik ve yine yerleşmek için yardımda bulundular. Emekler kapsamında okulun bahçesinde ve okul binasında yaşanmış olan sel felaketi sonrası taşlar ve çamurlar temizlenerek eğitime hazır hale getirildi.

 “Sel olabileceğini duyunca önlemimizi alıp, evlatları yeni binaya taşımıştık”

Minareliköy Şehit Mehmet Eray İlkokulu Müdüresi Elçin Altan, Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın sel sonrası derhal çalışmalara başladığını ve bu sayede okul tadilatlarının başladığını, Değirmenlik Belediyesi ve okul idarisinin de özveride bulunarak, toplam beş günde okulun onarımının bitirildiğini kaydetti. Çöken tavanların yenilendiğini bildiren Altan “Sel olabileceğini duyunca tedbir alıp, eski binaya girişi yasaklayıp, evlatları yeni binaya yerleştirmiştik. Bugünden itibaren okulumuzda eğitim kalmış olduğu yerden devam edecek, hep beraber fazlaca sıkı emek harcayarak her şeyin normale döndüğüne güvenli olmak istedik” şeklinde konuştu. Altı yıl ilkin okullarına meydana getirilen tavan alçısının sıhhatli olmadığı için şimdi yine yapılandırıldığını bildiren Altan, yetkili her insanın tadilat aşamasında okullarına destek bulunduğunu açıkladı.

Değirmenlik Okul Öncesi Müdürü Alınyazısı Horoz: “Belediyemiz yoğun emekleri ile okulumuzu hızla yapılandırdı”

“Belediyemiz desteğini asla esirgemedi”

Değirmenlik İlkokulu ve Okul Öncesi Müdürü Alınyazısı Horoz, okulun konumu sebebiyle sel sonrası bahçelerinin balçık kapladığını ve Okul Aile Birliği’nin diktiği zeytin ağacı fidanlarının hasar gördüğünü bildirdi. Yaşanmış olan bu feci vakada daha fena netice almadan atlattıkları için kıvanç duyduğunu ifade eden Horoz, okul bahçesinde bulunan parkın harap bulunduğunu fakat Değirmenlik Belediyesi’nin bu parkı tamamen yenileyeceğini bildirdi. Horoz, okul bahçesinin tamamen temizlendiğini ve çekince altındaki zeytin ağacı fidanlarının ise yerinin değiştirileceğini söylemiş oldu. “Belediyemiz ve yetkililer, bizlere bu süreçte fazlaca destek oldu, okulumuzu eğitime Pazartesi (dün) itibariyle yine açtık” şeklinde konuştu.

Benzeri bir vaka yaşanmamasını dileyen Müdürler, yaşanma takdirinde ise lüzumlu önlemleri şimdiden alacağını ve hasarı en aza indireceklerini kaydettiler.

 

FOTO

d1-037.jpg

Oyun alanı sel sebebiyle çamura kaplandı ve tabanı yerinden çıktı.

dd-042.jpg

Sonrasında ise bu park onarılıp temizlendi.

d3-020.jpg

 Okulun sahası selle beraber çamura battı.

d4-007.jpg

Çamurun temizlenmesi için emekler hâlâ sürüyor.

 

 

yeniduzen-satin-aliniz-20181211100309.jpg

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.