DOLAR
32,2782
EURO
34,7943
ALTIN
2.408,29
BIST
10.292,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Yağmurlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
16°C

Şimal Kıbrıs Turkcell’in Teknoloji Seminerleri öğrencilerin ilgi odağıydı

Şimal Kıbrıs Turkcell’in Teknoloji Seminerleri öğrencilerin ilgi odağıydı
14.08.2023 04:35
0
A+
A-

Şimal Kıbrıs Turkcell’in Ulusal Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle bu yıl da devam ettirdiği Teknoloji Seminerleri öğrencileri bilgilendirmeye devam ediyor. Dijital değişiklik süreci ve değişen teknolojinin yaşamımıza tesirini okullara taşıyan Şimal Kıbrıs Turkcell bununla birlikte webin kullanımı ile ilgili de öğrencileri bilgilendiriyor. Güvenli web kullanımının önemine değinilen seminerlerde bunun için nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili de öğrencilere bilgiler aktarılıyor. Ulusal Eğitim Bakanlığı ile Şimal Kıbrıs Turkcell işbirliğinde başlatılan “Teknoloji Seminerleri” ikinci döneminde Hala Sultan İlahiyat Koleji, Şht. Hüseyin Ruso Ortaokulu, Lefkoşa Türk Maarif Koleji, Atleks Sanverler Ortaokulu, Güzelyurt Türk Maarif Koleji, Lefke Gazi Lisesi, Şht. Turgut Ortaokulu ile The Future American College’de yer aldı.
İnteraktif oyunlar ile desteklenen seminerlerde, öğrenciler, yeni teknolojileri deneyimleme fırsatına da haiz oldu.
tek.jpg

Yeni bilgiler öğreniliyor

2017-2018 eğitim, öğretim yılı içinde ikinci döneminde de devam eden Teknoloji Seminerleri 6’ncı derslik öğrencilerine yönelik düzenleniyor. Şimal Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Uzmanı Gülten Karanfiloğlu’nun sunumu ile süregelen seminerlerde, Şimal Kıbrıs Turkcell Şebeke Teknolojileri Planlama Müdürü Muzaffer Meta tarafınca öğrencilere değişen teknolojinin gelişimi ve dijital değişiklik süreci anlatılıyor. Öğrencilerin ilgiyle izlediği seminerlerde sorular soruluyor, merakla takip ettikleri teknoloji ile ilgili öğrencilere yeni birçok data veriliyor.

Gelişen ve değişen teknoloji

20’nin üstünde ortaokulda yer alması hedeflenen “Teknoloji Seminerleri”nin ana başlıkları “Teknoloji nedir?”, “Hızla gelişen teknolojinin gelişim süreci”, “İnternetin güvenli kullanımı”ndan oluşuyor.
Gelecekteki teknolojilere yönelik videoların gösterildiği seminerlerde, eğitim alanında değişen teknolojinin yararları ve kullanımı, bilgiye ulaşım ve güvenlik kuralları şeklinde başlıklar da irdeleniyor.
Öğrencilere, bilhassa bilgiye erişim başlığında kişisel gelişim ve dil öğrenimi mevzusunda başarı göstermiş uygulamalar önerilirken data güvenliği anlamında dikkat edilmesi gerekenler anlatılıyor.
Tüm öğrencilere değişen teknolojinin dozunda kullanılması gerektiği tavsiye edilirken, toplumsal hayatta zaman geçirmenin ve sevdikleriyle karşı karşıya kontakt kurmanın önemi anlatılıyor.

Seminer sonrasında öğrencilere Sanal Gerçeklik (VR – Virtual Reality) gözlüğüyle tecrübe yaşatılıyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.