DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C

SÜRE DOLDU… ÖĞRETMEN EYLEM HAZIRLIĞINDA

SÜRE DOLDU… ÖĞRETMEN EYLEM HAZIRLIĞINDA
27.09.2023 16:09
2
A+
A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, okullar açılalı bir ay geçmesine rağmen Girne’de ortalama 80 öğrencinin okul ve derslik eksikliği yüzünden kayıt yaptıramadığını bildirdi. Cuma günü Karaoğlanoğlu İlkokulu’nda düzenleyecekleri basın toplantısıyla fiil planlarını duyuracaklarını kaydeden Elcil, “Hükümete tanıdığımız 3 haftalık süre doldu. Hiçbir girişim yapılmadı. Bizi eyleme zorluyorlar” dedi.

 

KTÖS’ün açıklaması şöyleki:

Ülke gerçeklerini görmeyen Eğitim Bakanı Özdemir Berova Girne İlçesi’nde derslik ve okul yokluğundan dolayı, kayıt yaptırmalarına karşın okula gidemeyen öğrencileri de unutmuş görünmektedir.

            “Ders yılı sorunsuz açılacak” diye izahat meydana getiren sadece inşaat halindeki okullarda evlatları eğitim almak zorunda bırakan, öğretmen eksiklikleri ile okulları açan, derslik ve okul eksikliği yüzünden kalabalıklaşan sınıflara kayıt alamayan okullar yaratan Sn. Berova, problemler devam etmesine karşın sessizliğini sürdürmektedir. Gerçekleri ortaya koyup eleştiri alınca da “vatan, millet, Türkiyem” ve hainlik edebiyatına sarılmaktadır.

Bilhassa Girne bölgesinde okulların açılmasının üstünden bir aylık süre geçmesine karşın hala daha kayıt yaptırıp okula gidemeyen 80 civarında öğrencimiz bulunmaktadır. Büyük kısmı anasınıf talebesi olan bu çocuklarımız okula gidemezken Eğitim Bakanı Sn. Özdemir Berova hiçbir mesele yokmuş şeklinde açıklamalar yapabilmektedir.

Bilinmelidir ki, senelerden beri bilhassa Girne bölgesinde yeni okullara gereksinim bulunduğunu defaatle açıklamamıza karşın hükümetler hiçbir adım atmamış, 1974’ten bu yana Girne merkezde yalnız bir ilköğretim inşa etmişlerdir. 1974’te Girne kentinin nüfusu yedi bin iken, bugün yüzbinlere ulaşan Girne’nin acil olarak yeni okul inşasına ihtiyacı vardır.

Eğitim Bakanı Sn. Özdemir Berova yapmış olduğu açıklamalarda yeni okul yapmak için maddi kaynağın var bulunduğunu açıklarken tek probleminin Girne’de okul meydana getirecek arazi bulamaması olduğuna vurgu yapmıştır. UBP-DP hükümeti oy avcılığı yapmak için köylerde kırsal kesim arsası dağıtıp, Girne merkezde Suat Günsel’e okul yapması için 16 dönüm devlet arazisini bulup verirken, devlet okulu yapmak için arazi yoktur açıklaması tam bir maskaralıktır. Bilinmiş olduğu suretiyle Girne’de okul yapılacak arazi bulunması ve bunu açıklaması için hükümete verdiğimiz üç haftalık süre bu hafta itibariyle dolmuştur. Anlaşılan odur ki, hükümet okul yapmak için arazi tahsisi mevzusunda hiçbir girişim yapmamış olup, bizi “eyleme” zorlamaktadır.

KTÖS, hükümet Girne merkezde okul meydana getirecek arazi bulup bunu açıklayana kadar, süreci eylemlerle yürütecektir. Sendikamız, 13 Ekim Cuma günü saat 09:30’da Karaoğlanoğlu İlkokulu’nda basın toplantısı düzenleyip, fiil planını açıklayacaktır.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.