DOLAR
32,2599
EURO
34,8394
ALTIN
2.433,45
BIST
10.043,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

“Talebe Gelişim ve Kariyer Planlaması” mevzusunda ortaklık protokolü imzalandı

“Talebe Gelişim ve Kariyer Planlaması” mevzusunda ortaklık protokolü imzalandı
26.08.2023 10:49
15
A+
A-

TC Lefkoşa Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği, Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı Yüksek Tahsil ve Dışilişkiler Dairesi Müdürlüğü, İstanbul Teknik Üniversitesi – KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri Rektörlüğü ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF) Genel Müdürlüğü içinde “Talebe Gelişim ve Kariyer Planlaması” temalı ortaklık protokolü imzalandı. 

Protokole, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Ekrem Toklucu, Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı Yüksek Tahsil ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Dr. Ziya Öztürkler, İstanbul Teknik Üniversitesi İTÜ-KKTC Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri Rektörü Prof. Dr. Cumali Kınacı ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF) Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim F. Benter imza koydu.

İşbirliği protokolü, vatanımızda tahsil gören ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerinin değişik birçok alanda kendilerini geliştirmelerine, kariyer planlamalarını yapmalarına destek olmak için yürütülecek tüm faaliyetler, programlar ve uygulamalar ile ilgili olarak tarafların iş birliğine ilişkin esasları kapsıyor.

“Talebe Gelişim ve Kariyer Planlaması” programları kapsamında KKTC’de ortaöğretim, lisans ve lisansüstü öğrenimlerine devam eden öğrencilere yönelik ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilecek olan eğitim-öğretim uygulamaları ile seminer, kurs, konuşma, kurultay, sergi, yurt içi ve yurt dışı geziler ile benzeri faaliyetler planlanarak uygulanacak.
Protokol çerçevesinde, TC Gezim ve Kültür Bakanlığı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafınca donanımı tamamlanacak olan “Talebe Gelişim ve Kariyer Akademisi”nin ise bu ay sonunda hizmete girmesi hedefleniyor.

 

Toklucu: “Her talebe doğru yönlendirildiğinde yetkinlik ve yeterlik çerçevesinde gelişebilir”

“Talebe Gelişim ve Kariyer Planlaması” ortaklık protokolü imza töreninde, ilk olarak TC Lefkoşa Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Ekrem Toklucu bir sunum yaparak, proje ile ilgili bilgileri aktardı.
KKTC’de oldukça başarı göstermiş oldukça parlak zeka öğrenciler bulunduğunu kaydeden Toklucu, bu öğrencilerin bir çoğunun kariyer planlaması ile ilgili hedeflerinin olmadığını söyledi.

“Her talebe doğru yönlendirildiğinde yetkinlik ve yeterlik çerçevesinde gelişebilir” diyen Toklucu, bu yönde evlatları destekleyeceklerini belirtti.
Kimi meslekler tarihten silinirken, yeni meslek alanlarının ortaya çıkacağını özetleyen Toklucu, kariyer planlama yerine kariyer yönetimi yapılması icap ettiğini altını çizdi.

Geleceğin meslekleri ve mesleklerin geleceği mevzusunda konuşan Toklucu, gelişim ve kariyer kavramlarının değiştiğini belirterek, bu değişimleri öğrencilere doğru şekilde anlatma misyonunu üstüne almak istediklerini söylemiş oldu. 
“Talebe Gelişim ve Kariyer Akademisi”nden de bahseden Toklucu, binanın donanımını TİKA’nın yaptığını ve ay sonunda açılışa hazır olacağı bilgisini vererek, burada danışmanlar bulunacağını belirtti.

“Evlatlarımızın kabiliyet analizlerini yapacağız. Onlara bir kabiliyet karnesi vermesi hedefliyoruz” diyen Toklucu, yönlendirici olacaklarını sadece sonucu çocuların vereceğini sözlerine ekledi.

 

Öztürkler: “Öğrencilerin geleceğin mesleklerine yönlendirilmesi için varız”

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı Yüksek Tahsil ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Dr. Ziya Öztürkler ise, projede yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirmiş olduğu konuşmasında, öğrencilerin geleceğin mesleklerine yönlendirilmesi için projede bulunduklarını söyledi.

Her yıl KKTC liselerinde ortalama 2 bin 700 öğrencinin mezun bulunduğunu aktaran Öztürkler, bu öğrencilerin yüzde 70’inin üniversitede okumayı tercih ettiğini kaydederek, “Tüm birikimimizle öğrencilerimizin doğru alanlara yönelmesi için çalışacağız” dedi.

 

Benter: “Gençlerimize doğru eğitimi vermeliyiz”

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, imza töreninde yapmış olduğu konuşmada, gençlere doğru eğitimi vermenin önemine vurgu yaparak, doğru eğitim alan gençlerin potansiyellerini en iyi şekilde kullanarak topluma hizmet edeceğini söylemiş oldu.

“Talebe Gelişim ve Kariyer Planlaması” projesinin öğrencileri en iyi şekilde dünyaya hazırlamayı amaçladığını özetleyen Benter, bunun yolunun onlara en iyi eğitim fırsatlarını sunmak bulunduğunu altını çizdi.

 

Kınacı: “Gençler kabiliyetleri doğrultusunda yönlendirilmeli”

İTÜ-KKTC Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri Rektörü Prof. Dr. Cumali Kınacı ise, İstanbul Teknik Üniversitesi olarak KKTC’ye her alanda desteğe hazır olduklarını kaydetti.

Kınacı, gençlerin yeteneklerinin belirlenerek, kabiliyetleri doğrultusunda yönlendirilmesinin önemine vurgu yapmış oldu.

Haber: Filiz Seyis / Fotoğraf: Erol Uysal (TAK)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.