DOLAR
32,3374
EURO
34,3704
ALTIN
2.393,53
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C

‘Talebe kabulü yasal değil’

‘Talebe kabulü yasal değil’
30.08.2023 20:49
5
A+
A-

Eğitim açısından zayıf olduğu sebebi öne sürülerek Lefkoşa Surlariçi bölgesinde  6., 7. ve 8. sınıflara verileceği duyurulan, sonrasında da Eğitim Bakanlığı’ndan İZİNSİZ olduğu ortaya çıkan ‘parasız eğitim’ ile ilgili Yeşil Ada Vakfı UYARILDI…

Ayşe GÜLER

Lefkoşa Surlariçi’nde, Yeşil Ada Vakfı Gençlik Merkezleri bünyesinde 6., 7. ve 8. sınıflara yönelik verileceği duyurulan, peşinden İZİNSİZ çıkan ‘parasız eğitim’ ile ilgili Eğitim Bakanlığı harekete geçti.

Vakıf, Bakanlık tarafınca izinsiz başlatılacak ingilizce, matematik, yazılı ve sözlü ifade, eğitici drama, teknoloji ve bilişim, kişisel gelişim alanlarında verileceği anlatılan eğitimle ilgili UYARILDI.

2 Ekim’de faaliyetlere başlamış olacak, 300 başvurunun yapıldığı, 40 öğrencinin alınacağı Abdi Çavuş Sokak’taki bina ise dün kapalıydı.

YENİDÜZEN’e data veren Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Ersin Doğaç, Vakfın uyarıldığını, şu anda talebe kabul etmesinin yasal olmadığını dile getirdi.

Öte taraftan görüş almak için aradığımız Yeşil Ada Vakfı Genel Başkanı Recep Iyi sabahlar’a ise ulaşılamadı…

 

DOĞAÇ: “ÖĞRENCİ KABULÜ YASAL DEĞİL”… Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Ersin Doğaç Vakfın uyarıldığını, şu anda talebe kabul etmesinin yasal olmadığını dile getirdi.

 

Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Ersin Doğaç:
‘Vakıf uyarıldı, talebe kabul etmesi YASAL DEĞİL’

Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Ersin Doğaç Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Ersin Doğaç,  Vakfın uyarıldığını, şu anda talebe kabul etmesinin yasal olmadığını dile getirdi.

Doğaç, vakıf yöneticilerinin belediyeden aldıkları izinle eğitime başlayabileceklerine yönelik yanlış detayları bulunduğunu, bu data doğrultusunda hareket ettiklerini söyleyerek, “Kendilerini uyardık, faaliyette değiller” dedi.

Şu anda vakfın eğitim izni almak için ihtiyaç duyulan belgeleri tamamlama aşamasında bulunduğunu ifade eden Doğaç, talebe kabulü için Eğitim Bakanlığı izninin koşul bulunduğunu yineledi.

 

BİNA KAPALI… Öte taraftan 2 Ekim’de faaliyetlere başlamış olacak, 300 başvurunun yapıldığı, 40 öğrencinin alınacağı duyurulan Abdi Çavuş Sokak’taki bina ise dün kapalıydı.

Yeşil Ada Vakfı Başkanı Iyi sabahlar, geçtiğimiz hafta YENİDÜZEN’e konuşmuştu
‘Surlariçi eğitim açısından zayıf’ demişti…

Hatırlanacağı suretiyle geçtiğimiz hafta YENİDÜZEN’e data veren Yeşil Ada Vakfı Genel Başkanı Recep Iyi sabahlar, Surlariçi’nde uyuşturucu ve alkol bağımlılığının yüksek, ‘eğitim’ açısından zayıf bulunduğunu savunarak, verecekleri eğitimle gençlerin özgüvenlerini kazandırmayı amaçladıklarını söylemişti.

Çalışmalara 6 ay ilkin başladıklarını, 6., 7. ve 8. sınıflara yönelik parasız sanat içerikli eğitim vereceklerini ifade eden Iyi sabahlar, bu mevzuda Eğitim Bakanlığı’nın onayına gerek duyulmadığını, hukuki yönden herhangi bir sakınca olmaması sebebiyle de tüzükleri altında ‘eğitim’ verebileceklerini belirtmişti.

Iyi sabahlar, Eğitim Bakanlığı’nı da vakıf çalışmalarıyla ilgili bilgilendirdiklerini söyleyerek, bakanlığa talep etmiş olduğu evrakları teslim ettiklerini de aktarmıştı.

“Anayasa’nın tanımış olduğu haklar doğrultusunda emek harcama yapıyoruz.  LTB’den de lüzumlu işletme iznini aldık” diyen Iyi sabahlar, “Vakıf, Vakıflar İdaresi’ne bağlı, denetleme görevi de bu kurumda…” şeklinde konuşmuştu.

“300 müracaat var, 40 öğrenciyi kabul edeceğiz”

2 Ekim’de faaliyetlerine başlamış olacak olan Vakfa, 300’ün üstünde müracaat bulunduğunu sadece ilk müracaat icra eden 40 öğrenciyi kabul edeceklerini dile getiren Iyi sabahlar, geriye kalan öğrenciler içinde gönüllü olarak aktivitelere katılmak isteyenleri alabileceklerini ifade etmişti.

Iyi sabahlar, vakıfta gönüllü olarak çalışan 10 kişinin eğitim vereceğini aktararak, bu kişilerin bazılarının ‘çocuk gelişim’ bölümünde talebe bulunduğunu, bazılarının ise öğretmen bulunduğunu kaydetmişti.

Ek olarak Iyi sabahlar, söz mevzusu kişilere herhangi bir ücret verilmeyeceğini de sözlerine eklemişti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.