DOLAR
32,1962
EURO
34,7889
ALTIN
2.445,29
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
14°C
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Tavan çöktü, kafeterya su içinde kaldı

Tavan çöktü, kafeterya su içinde kaldı
26.08.2023 22:01
4
A+
A-

Değirmenlik Lisesi’nde uzun süredir su alan çatı çöktü, mutfak ve kafeterya sular içinde kaldı, veliler ilgisizliğe isyan etti, bakanlık çatı çökünce müdahale etti.

Değirmenlik Lisesi velilerinin toplumsal medyadaki paylaşımı, okul bünyesindeki mutfak kısmı ve kafeteryanın içler acısı durumunu ortaya serdi. Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın bugün okulda tadilata başlanması için maddi kaynak aktardığı açıklandı.

Çatısı su almış olduğu için tavanı eriyip düşen kafeterya kısmı, kullanılmaz hale geldi.

Fotoğraflara yansıyan görüntülerde ise işletmecilerin su altında kalan mutfak bölümünde gene de öğrencilere hizmet vermeye çalmış olduğu görüldü.

YENİDÜZEN’in edinmiş olduğu bilgide bu sıkıntının iki senedir yaşandığı öğrenilirken, görevli olan Eğitim Vakfı’nın bu sürede hiçbir girişim yapmadığı iddia edildi. Eğitim Vakfı Başkanı Umure Örs ise bu iddiaları yalan olduğunu beyan etti. Örs, bakanlık ve yetkililer ile dün meydana getirilen son toplantı arkasından maddi kaynak yaratıldığını ve probleminin çözüldüğünü belirterek, “Bakanlık bugün tadilata başlamış olacak” dedi.

Öğlen saatlerinde YENİDÜZEN’e konuşan Eğitim Vakfı Başkanı Umure Örs, Eğitim Bakanlığı ile toplantı halinde olduklarını ifade etmiş, mağduriyetin derhal giderilmesi için girişim yaptıklarını anlatmıştı.

YENİDÜZEN’e konuşan Örs, “İhaleye çıkılıyor. Binanın bakım tamiratıyla ilgili dün bakanlıkta toplantı gerçekleştirdik. Bugün de gerçekleştiriyoruz. Bu vaka yakın takibimizdedir, mevzu oldukça kısa zamanda çözülecek. Kantini Eğitim Vakfı işletmiyor. Orasının ihale usulüyle sözleşmesi vardır. Doğan mağduriyetin giderilmesi için toplantı halindeyiz. Okulların bakım ve onarım emek harcamaları bakanlığın onayı ile yapılıyor. Problem giderilmesi için emekler başlatıldı. Netice odaklı lüzumlu düzenlemeler vakit kaybedilmeden yapılacak.” demişti.

 

g-015.jpg

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.