DOLAR
32,2168
EURO
34,7711
ALTIN
2.424,27
BIST
10.201,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

‘TC’DEN ÖĞRETMEN GETİRTMEK NEDİR?’

‘TC’DEN ÖĞRETMEN GETİRTMEK NEDİR?’
21.09.2023 19:26
3
A+
A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) eğitimdeki bazı sorunlara dikkat çekmek amacıyla Sehit Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda 2 saatlik uyarı grevi ve basın açıklaması yapmış oldu.

Bu sabah 10.00-12.00 saatleri arasındaki işbırakımı esnasında basına meydana getirilen açıklamada, Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı,  eğitimdeki sorunlara çözüm üretmediği nedeni öne sürülerek eleştirildi.

KTOEÖS Başkanı Selma Fiil yapmış olduğu açıklamada, “Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda emek verme barışını bozan, agresif davranışlarıyla tepki toplayan, evrak sahteleme ve görevini yerine getirmeme benzer biçimde vukuatlardan Kamu Hizmeti tarafınca görevden uzaklaştırılmış bir öğretmen bulunduğunu” söylemiş oldu.

“ÖĞRETMENDEN TACİZ, MOBBING…”

Toplumsal medyada “rahatsızlık ve mobbing” uyguladığı da tespit edilen öğretmen hakkında Bakanlığın hiçbir tedbir almadığını iddia eden Fiil, “bu mevzuda gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Bu öğretmenin bir tek Ruso’da değil başka hiçbir okulda öğretmenlik yapmaması gerekir” dedi.

Bakanlığın bu öğretmene siyasal koruma sağladığını da korumak için çaba sarfeden Fiil, benzer olayların başka okullarda da gerçekleştiğini iddia etti.

“3 BÜYÜK KENTTE ACİL OKUL YAPILMASI GEREKİYOR”

Eğitim Bakanlığının halen okullardaki müdür, müdür muavini, imalathane şefi, hususi eğitim öğretmeni eksikliklerini gideremediğini de belirten Fiil, “bu görevlere istihdam yapılmadığı benzer biçimde, kontrolsüz nüfus artışı sebebiyle okullardaki sınıflar 40’ar kişiye terfi etti. 3 büyük kente acilen okul yapılması gerekir” şeklinde konuştu.

“BU KADAR İŞSİZ ÖĞRETMENİMİZ VARKEN, TC’DEN GETİRTMEK NEDİR?”

Lefkoşa’ya bir lise, Girne’ye bir ortaokul ve Mağusa’ya bir lise kazandırılmasının önemine dikkat çeken Fiil, “TC’den ülkeye 167 öğretmen getirilecek olmasını” da eleştirdi ve “Bu kadar işi olmayan öğretmenimiz varken, TC’den öğretmen getirtmek nedir?” diye sordu.

Portal vasıtasıyla KKTC’deki talebe ve öğretmen bilgilerinin TC’ye gönderileceğini ve “fişleme” yapılacağını da iddia eden Fiil, “öğretmen haklarındaki budamaları” da eleştirdi.

ORTAK AÇIKLAMA

Öte taraftan, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası ile Kıbrıs Öğretmenler Sendikası bugün ortak basın açıklaması yaparak, Eğitim Bakanı Özdemir Berova’yı eleşrirdi.  Türkiye’den 167 öğretmenin ülkemize gelmesi için resmi girişim başlatıldı anlatılan açıklamada Berova’nın “koltuk uğruna” buna izin verdiği iddia edildi.

Açıklamanın tam metni şu şekildi:

“Türkiye’de devam eden gerici, ırkçı eğitim sistemini AKP Hükümeti’nin baskısı ile ülkemize taşımak isteyen, eğitimden anlamış olmayan Eğitim Bakanı Özdemir Berova, koltukta kalma uğruna Türkiye’den 167 öğretmenin ülkemize gelmesi için resmi girişim başlatmıştır.  

Türkiye Ulusal Eğitim Bakanlığı sitesinde gösterilen duyuru ile gündeme gelen bu mevzu, adamızın kuzeyinde eğitimin iyi mi yöneltildiğinin de güzel bir örneğidir. “Tutum” adı altında eğitimin gereksinim duyan öğretmenleri istihdam etmekten kaçınan Sn. Özdemir Berova’nın KKTC vatandaşı binlerce işi olmayan öğretmen olurken Türkiye’den öğretmen getirmek istemesinin altında yatan temel fikir gerici eğitimi ülkemize taşımaktır. Kıbrıs Türk toplumunu dejenere etmek ve adamızın kuzeyini Türkiye’ye entegrasyonunu sağlamak temel amaçtır. Bilhassa vatanımızda mevcud yetişmiş öğretmenler işsizken Türkiye’den bu alanda yetişmiş öğretmen talep etmek, bu amaçları gizlemeye yönelik perdelemedir. “Kindar ve dindar” nesiller yetiştirmeyi amaçlamış Türkiye eğitim sisteminin ülkemize gelecek olan bu öğretmenlerle sadece gerici, dinci eğitimi getirecekleri açıktır. Sn. Özdemir Berova’nın talep etmiş olduğu öğretmenlerin 32 tanesinin din eğitimi ile ilgili olması bu niyetin ne işe yaradığını kanıtlama etmektedir.

Adamızın kuzeyinde 580 işi olmayan rehber ruhsal danışması, 185 hususi eğitim öğretmeni ve onlarca öğretmen işsizken Türkiye’den öğretmen talep etmek ülkemiz insanına saygısızlıktır.

İstihbarat maksatlı ve gericiliği yaymayı hedefleyerek öğretmen kisvesi adı altında ülkemize misyoner gönderilmesini reddeder, bu mevzuyla ilgili tepki vermeye devam edeceğimizi vurgularız”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.