DOLAR
32,2393
EURO
34,7910
ALTIN
2.414,40
BIST
10.292,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

Toplu taşımacılığına “sert tedbir”

Toplu taşımacılığına “sert tedbir”
01.12.2023 12:38
0
A+
A-

 Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Trafik Dairesi, Girne Belediyesi, Lapta Belediyesi ve Alsancak Belediyesi ile iş birliği içinde Girne batı güzergâhı içindeki durakların geliştirilmesi ve toplu taşımacılıkta kalitenin artırılması mevzusunda başlatılan çalışmalarla ilgili sürücü ve işletme sahiplerine yönelik sunum gerçekleştirildi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığından verilen bilgiye nazaran, “Girne Bölgesi Toplu Taşıma ve Batı Güzergâhı Taşımacılığının Düzenlemesinin Yapılması” başlığı altında Girne Belediyesi Bayındırlık Şubesi’nden Yüksek Mimar Ayşe Baysal tarafınca meydana getirilen sunumda, Girne batı taşımacılığının düzenlenmesi yönünde atılacak adımlar anlatılırken işletme sahipleri ve şoförlere de mesleğe saygınlık kazandırma yönünde dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan hususlardan bahsedildi. Sunumda ek olarak Trafik Dairesi Müdürü Ahmet Aydın da yer aldı.

Sayıştay Başkanlığında gerçekleşen sunumu şoförler ile işletme sahipleri ile beraber Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Bakanlık Hususi Kalem Müdürü Ramadan Beysun ve Kamu Araçları İşletmecileri Derneği (KAR-İŞ) Başkanı Beksan Bekir Akandere izledi.

“Girne bölgesinde sürdürülebilir, çağdaş ve güvenli bir toplu taşıma sisteminin oluşturulması” hedefiyle başlatılan emek harcamalar kapsamında, batıda Karşıyaka’dan başlayarak Girne’ye kadar olan güzergâhta (Güzelyalı Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi ve Karaoğlanoğlu Caddesi) ve bölge belediyeleri sınırları içindeki toplu taşımacılığa düzenleme getirilecek.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI İLE SEYAHAT ETMEK DAHA CAZİP VE GÜVENLİ HALE GELECEK

Bu çerçevede bölgeye hizmet veren toplu taşıma şirketlerinin kooperatifleşme sürecinde son aşamaya gelinirken, söz mevzusu güzergâhta duraklar için yer tespiti emekleri tamamlanıyor. Bunun arkasından yeni, çağdaş, engelsiz ve akıllı durakların yerleştirilmesi ve akıllı kart sistemine geçilmesiyle beraber toplu taşıma araçları ile gezi etmek daha cazip ve güvenli hale gelecek.

Yolcular duraklardaki bilgilendirici panolardan hangi otobüsün yaklaşmakta bulunduğunu ve kaç dakika içinde durakta olacağını görebilecek.

OTOBÜS VE MİNİBÜS ŞOFÖRLERİNE YÖNELİK SERT ÖNLEMLER ALINACAK

Buna ek olarak otobüs ile minibüslerin duraklar haricinde yolcu indirip bindirmesinin caydırıcı hale getirilmesi için, duraklar haricinde yolcu indirip bindirdiği tespit edilen ticari araçların işletme izinlerinin iptali de dahil olmak suretiyle bir takım sert tedbir alınacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.