DOLAR
32,3452
EURO
34,8546
ALTIN
2.389,46
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Toplu taşımacılıkta ödemeler mercek altında

Toplu taşımacılıkta ödemeler mercek altında
16.09.2023 19:47
0
A+
A-

Ayşe GÜLER

Eğitim Bakanlığı, 2016-2017 yılına ilişkin, toplu taşımacılık sözleşmeleriyle ilgili meydana getirilen ödemelerde ‘hak ediş fazlalığı’, ‘devleti zarara uğratma’ ve ‘yasaya aykırılık’ tespit etti.

Ombudsmanın da hazırladığı rapor doğrultusunda; bakanlık ilk etapta 50 civarındaki dosyanın Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu’nda mercek altına alındığını deklare etti.

YENİDÜZEN’e data veren Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu Başkanı Hasan Özyel ise incelenen dosya sayısının 40 bulunduğunu söylemiş oldu.

Özyel, araştırmanın tamamlandığını, sözleşmelerin yarısında ciddi bulguların tespit edildiğini aktardı.

Öte taraftan Eğitim Bakanlığı, Bakanlık Müdürü Adnan Eraslan ise bakanlığın 2017-2019 yıllarını kapsayan, 2 senelik 430 taşımacılık dosyasını da tekrardan gözden geçirmeye başladığını deklare etti, 60 dosyanın ödemesinin durdurulduğunu belirtti.

Görüş almak için aradığımız Kar-İş Başkanı Fuat Topaloğlu’na ise ulaşılamadı.

 

“SÖZLEŞMELERİN YARISINDA CİDDİ BULGULAR VAR”…Özyel, araştırmanın tamamlandığını, sözleşmelerin yarısında ciddi bulguların tespit edildiğini aktardı.

 

Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu Başkanı Hasan Özyel:
“Yarısında ciddi bulgular var”

Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu Başkanı Hasan Özyel, bazı okullara meydana getirilen taşımacılıkla ilgili 40’a yakın sözleşmenin incelendiğini söylemiş oldu.

Özyel, araştırmanın tamamlandığını, sözleşmelerin yarısında ciddi bulguların bulunduğunu aktardı.

Soruşturmanın devam etmesi sebebiyle bulguların içinde ne olduğu ile ilgili data vermeyen Özyel, rapor yazımı aşamasında olduklarını kaydetti.

Eğitim Bakanlığı’nın bu soruşturma haricinde, başka sözleşmelerle ilgili olarak da taleplerinin bulunduğunu ifade eden Özyel, “Müfettiş sayısı sınırı olan, başka görevler var… Tüm bu tarz şeyleri değerlendirip, emek verme yapacağız” dedi.

Özyel, raporun tamamlanmasının peşinden Eğitim Bakanlığı’na sunulacağını ifade ederek,

“ Raporu Bakanlığa sunacağız, önerilerde bulunacağız. Cezai uygulaması mevzusunda yasal prosedür gereği Hukuk Dairesi’ne gönderme önerisi de yapabiliriz. Sonucu, bakanlık verecek” şeklinde konuştu.

 Eğitim Bakanlığı, 2016-2017 yılına ilişkin, toplu taşımacılık sözleşmeleriyle ilgili meydana getirilen ödemelerde ‘hak ediş fazlalığı’, ‘devleti zarara uğratma’ ve ‘yasaya aykırılık’ tespit etti.

 

 

Eğitim Bakanlığı, Bakanlık Müdürü Adnan Eraslan:
“60 dosyaya ödeme durduruldu, 430 dosya tekrardan gözden geçiriliyor”

Eğitim Bakanlığı, Bakanlık Müdürü Adnan Eraslan, 2016-2017 döneminde bazı taşımacılık sözleşmelerinde ‘kötüye kullanma’, ‘hak edişten fazla ödeme’ ve ‘devletin zarara uğratıldığını’ tespit ettiklerini söylemiş oldu.

Eraslan, meydana getirilen ödemelerdeki yasaya aykırılık sebebiyle 50 civarındaki dosyanın Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu tarafınca araştırıldığını aktardı.

Öte taraftan 60 dosyanın ödemesinin de durdurulduğunu belirterek, “Mesela yaptığımız araştırmada alacağının iki misli, ek ödeme meydana getirilen şirketlerin bulunduğunu gördük” dedi.

Eraslan, Eğitim Bakanlığı’ndaki tüm arşivin Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu ile paylaşıldığını kaydederek, “Ne karar verilecek, bekliyoruz… Kurul, polise mi gidecek, Savcılığa mı göreceğiz” şeklinde konuştu.

Eraslan, bakanlığın 2017-2019 yıllarını kapsayan, 2 senelik 430 taşımacılık dosyasını da tekrardan gözden geçirmeye başladığını sözlerine ekledi.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20181127101956.jpg

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.