DOLAR
32,3762
EURO
34,7786
ALTIN
2.394,49
BIST
10.238,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Türkiye burslarına başvurular için son tarih 20 Şubat

Türkiye burslarına başvurular için son tarih 20 Şubat
20.10.2023 03:25
4
A+
A-

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Burs Programı bilgilendirme toplantısı bugün Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’nde gerçekleştirildi. Yabancı öğrencilere yönelik Türkiye burslarına başvurular, 10 Ocak-20 Şubat tarihleri içinde online olarak yapılabilecek.

Burslar, maddi destek yanında öğrencilerin üniversitelerde istedikleri programlara yerleştirilmesini de kapsıyor.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Internasyonal Öğrenciler Daire Başkanlığı Tanıtım Koordinatörü Gökhan Duman ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Internasyonal Öğrenciler Daire Başkanlığı Uzmanı Servet Turan, basına burs programıyla ilgili informasyon verdi.

“HER YIL ORTALAMA 5 BİN KİŞİNİN YARARLANABİLİYOR”

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Internasyonal Öğrenciler Daire Başkanlığı Tanıtım Koordinatörü Gökhan Duman, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği işbirliğinde bursların tanıtımına yönelik program çerçevesinde öğrencilere informasyon verdiklerini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin resmi yükseköğrenim bursu olan Türkiye burslarının 2012 senesinde hayata geçirildiğini belirten Duman, 2012 senesinde 42 bin müracaat alan bursların 2019’da 167 ülkeden 146 bin müracaat aldığını kaydetti.

Her yıl averaj 5 bin kişinin yararlanabildiği Türkiye bursları kapsamında halen 17 binden fazla talebe Türkiye burslusu olarak Türkiye’de eğitim gördüğünü dile getiren Duman, 2020 yılı için başvuruların tüm ülkeler için 10 Ocak-20 Şubat tarihleri içinde alınacağını belirtti. Duman, başvuruların online yapılabildiğini söylemiş oldu.

“YERLEŞTİRMEYİ DE KAPSIYOR”

Türkiye Burslarının finansal desteğe ek olarak öğrencilerin üniversitelerde istedikleri programlara yerleştirilmesini de kapsadığını dile getiren Duman, sıhhat sigortası, barınma, tayyare bileti benzer biçimde öğrencilerin eğitim yaşamı süresince gerekseme duyacağı her şeyin düşünüldüğünü söylemiş oldu.

Duman, mezuniyetten sonrasında da öğrencilere desteğin sürdüğünü, dünya çapındaki mezunlarla bağların korunması amacıyla Türkiye Mezunlar Ağı oluşturulduğunu belirtti.

“ÖN DEĞERLENDİRME ARDINDAN MÜLAKAT YAPILIYOR”

Online başvuruların Türkiye Bursları Data Sistemi’nde alındığını, ön değerlendirme ve uzmanlar tarafınca meydana getirilen dosya değerlendirmesinin peşinden değerlendirme aşamasını geçen öğrencilerin karşı karşıya mülakatlara çağrı edildiğini söyleyen Duman, mülakatların her yıl 100 ülkede gerçekleştirildiğini kaydetti.

Burs programının yabancı uyruklu öğrencilere yönelik bulunduğunu dile getiren Duman, KKTC vatandaşlarının ve KKTC’de ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da müracaat yapabileceğini söylemiş oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.