DOLAR
32,2122
EURO
34,7562
ALTIN
2.456,25
BIST
10.321,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Hafif Yağmurlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Açık
20°C

“Ümit ederim bulaş artmaz ve 18 Ocak tarihinde eğitim adım atar”

“Ümit ederim bulaş artmaz ve 18 Ocak tarihinde eğitim adım atar”
26.08.2023 12:52
2
A+
A-

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, şu anda okulların açılış tarihlerinde bir değişim olmadığını bildirdi, 18 Ocak’ta  sömestr tatilinin sona ereceğini, ilk ders zilinin çalacağını deklare etti.

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin almış olduğu kararlar doğrultusunda 18 Ocak tarihinde eğitime tekrardan başlamayı hedeflediklerini deklare etti.

Amcaoğlu, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin almış olduğu karar neticesinde 1 Şubat 2021’de açılması öngörülen Lefkoşa’daki 9 Eylül İlkokulu ile Girne’deki Mustafa Çağatay İlkokulu haricinde kalan okulların açılış tarihlerinde bir değişim olmadığını belirtirken, 18 Ocak 2021 sonrasındaki bir haftalık ders tekrarının arkasından okul imtihanlarının yapılacağını da bildirdi.

 

KGS tarihinde de bir değişim yok

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Amcaoğlu ek olarak, Kolej Giriş Imtihan tarihlerinde bir değişim olmadığını belirterek, sınavın yapılacağını kaydetti.

Amcaoğlu, öğretmenlik imtihanlarının ise Kamu Hizmeti Komisyonu tarafınca 6, 7, 13 ve 14 Şubat 2021 tarihlerinde yapılacağının açıklandığını beyan etti.

Amcaoğlu, eğitime, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin almış olduğu kararlar doğrultusunda devam edileceğini hatırlattı.

Ülke içi bulaş açısından sıkıntılı bir süreç yaşandığını da belirten Amcaoğlu, Sıhhat Bakanlığı ve ekiplerinin, bu sıkıntılı süreci aşmak adına oldukça sıkı bir halde çalıştıklarını bildirdi.

Amcaoğlu, tüm vatandaşlara tedbirlere uyma çağrısında bulunmuş oldu;

“Ümit ederim bulaş artmaz ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin daha ilkin almış olduğu karar doğrultusunda eğitimde ikinci dönem planlandığı şeklinde 18 Ocak tarihinde adım atar. Öngörümüz ve beklentimiz bu yöndedir” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.