DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Velilerin bir çok çocuklarını okula göndermedi

Velilerin bir çok çocuklarını okula göndermedi
01.12.2023 08:34
1
A+
A-

Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın anaokul, birinci ve ikinci sınıflar için başlatmış olduğu karşı karşıya eğitim ikinci gününde artış gösteren olay sayısına takıldı.

YENİDÜZEN’in 3 okuldan elde etmiş olduğu verilere nazaran; 4 okulda dün okula katılım yüzde elli üstünde seyrederken bugün okula giden çocuk sayısı birçok okulda parmakla sayılacak kadar azdı.

Okul müdürlerine nazaran; mahalli bulaş artışı sebebiyle kaygı ve endişeye kapılan veliler okul yönetimlerini arayarak çocuklarını okula göndermeyeceklerini bildirdi.

Okullarda salgın tedbirleri çerçevesinde çocuklar okula bugün de tek tek alındı.

Okul müdürleri YENİDÜZEN’e konuştu, ailelerin olay artışı sebebiyle yedi gün daha durumu seyredip okul için o şekilde karar alacakları yönünde data verdiklerini söylemiş oldu.

 

Şehit Ertuğrul İlkokulu: “Yüzde 85’ten 40’a düştük”

Şehit Ertuğrul İlkokul Okul Müdürü Selda Ersoy, dün talebe katılımının yüzde 85 bulunduğunu bugün ise katılımın yüzde 40’a düştüğünü söylemiş oldu.

Ersoy, ailelerin yaşanmış olan olay artışı sebebiyle kaygı duyduklarını okul idaresini arayıp bilgilendirdiklerini söylemiş oldu. Velilerin gidişatı izleyeceklerini ve haftaya tekrardan karar vereceklerini kaydeden Ersoy, ailelerin birçoğunun vakaların takibine nazaran çocuklarını okula göndereceklerini söylemiş oldu.

 

9 Eylül İlkokulu: “Bugün 25 talebe geldi”

9 Eylül İlkokul Okul Müdürü Hakan Özsaygın, düne nazaran talebe katılımının yüzde 50’nin altına düştüğünü söylemiş oldu. Özsaygın bazı velilerin okulu arayarak çocuklarını haftaya okula göndereceklerini belirterek, “Dün karşı karşıya eğitimin ilk gününde 120 evladımız okula gelmesi beklenirken 66’sı geldi bugün ise 25 evladımız geldi. Sendikalar velilere okula göndermeyin çağrısı yapsa da biz bu şekilde bir davet yapmadık. Birçok veli dün basında çıkan olay haberleri sonrası duruma nazaran okula gönderecekleri bilgisini verdi.” 

 

 

Girne 23 Nisan İlkokulu: “Düne nazaran azca”

Girne 23 Nisan Okul Müdürü Filiz Boyoğlu, karşı karşıya eğitimin ilk günü olan dün katılımın yüzde 70 bulunduğunu bugün ise öğrencilerin yüzde 50’sinin okula geldiğini söylemiş oldu.

 

Mağusa Polat Paşa İlkokulu: “Katılım oldukça azca”

Mağusa Polat Paşa İlkokulu Müdürü Şirin Zaimoğlu, ana okul, birinci ve ikinci sınıfların karşı karşıya eğitiminin dün salgın tedbirleri çerçevesinde açıldığını söylemiş oldu. Zaimoğlu, dün ve bugün içinde yarı yarıya bir düşüş yaşandığını bugün okula katılımın yüzde 50’nin altında bulunduğunu söylemiş oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.