DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Velinin ‘okulda dersler durdu’ isyanı

Velinin ‘okulda dersler durdu’ isyanı
07.11.2023 19:31
10
A+
A-

Meltem SONAY
Türk Maarif Koleji’nde okuyan 11. Sınıfların ikinci dönem sonu sınavları itibarıyla okula gitmediği öne sürülen nedeni ile Eğitim Bakanlığı’na yazı yazan veli Salih Çobanoğlu, Okul Müdürü’ne sorduğunda ise ‘Öğrenciler hususi derse gidiyor, okula gelmiyor aslına bakarsan’ yanıtı aldığını ileri sürdü.
Türk Maarif Koleji Müdürü Fehmi Tokay, öğrencilerin GCE Level sınavları döneminde bulunduğunu ve bu zamanda bakanlığın da okul yönetimine dönem sonu sınavlarını öne çekme yetkisi verdiğini ve öğrencilerin bu zamanda GCE Level imtihanlarına hazırlandıklarını belirtti.
Mevzuyla ilgili data almak için ise, Eğitim Bakanlığı’ndan herhangi bir yetkiliye ulaşılamadı.

Velinin ‘hak gaspı’ isyanı
Türk Maarif Koleji 11. Sınıfta okuyan bir öğrencinin velisi bulunduğunu ifade eden Salih Çaobanoğlu, 24 Nisan’da başlatılan ikinci dönem sonu imtihanlarından itibaren evlatların okula gitmediğini ifade ederek, Eğitim Bakanlığı’na yazdığı 15 Mayıs 2014 tarihindeki yazıyla da bakanlığı bu mevzuda duyarlı olmaya çağırdı.

Okul Müdürü Tokay: “Değişik günlerde değişik emek harcamalar yapılıyor”
Türk Maarif Koleji Müdürü Fehmi Tokay, öğrencilerin GCE Level imtihanlarının olduğu dönem öncesi bakanlığın, eğitim yılı dönem sonu sınavlarını erkene alma yetkisi verdiğini, sınavlardan sonrasında da öğrencilerin GCE imtihanlarına hazırlandığı ve girdiğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.