DOLAR
32,2179
EURO
34,7153
ALTIN
2.406,07
BIST
10.244,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Açık
20°C

Yakın Doğu Okulları online eğitime geçiyor

Yakın Doğu Okulları online eğitime geçiyor
01.12.2023 02:28
0
A+
A-

Yakın Doğu Okulları, Omikron varyantı ile artan COVID-19 vakaları sebebiyle 6-15 Ocak tarihleri içinde anaokul, ilk, orta ve lise kademelerinde online eğitime geçeceğini deklare etti

Yakın Doğu Üniveritesi’nin dün açıklamış olduğu “Şimal Kıbrıs’ta SARS-CoV-2 Omikron Varyantı Nezaret ve Risk Değerlendirme Teknik Bilgilendirme Raporu”unda KKTC’de Omikron kaynaklı COVID-19 vakalarının yayılmaya devam etmesiyle, Ocak ayı sonunda ülkede günlük COVID-19 vakalarının sayısının 2 bine ulaşabileceği vurgulanmıştı. Birkaç saat sonrasında Sıhhat Bakanlığı’nın açıklamış olduğu günlük olay sayıları da bu uyarıyı doğrularcasına üstün dereceli kırarak 700’e ulaştı.

Artan risk sebebiyle Yakın Doğu Koleji, Yakın Doğu Yeniboğaziçi Koleji ve Dr. Suat Günsel Girne Koleji’nde anaokul ilk, orta ve lise seviyesinde yarından itibaren uzaktan eğitime geçme sonucu alındığı açıklandı. 6 Ocak Perşembe gününden itibaren eğitimi faaliyetlerini online olarak sürdürecek olan okullar, 17 Ocak Pazartesi günü düzgüsel eğitime dönecek.

Doç. Dr. Murat Tüzünkan: “Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizin sağlığı en mühim önceliğimizdir.”

Yakın Doğu İlköğretim ve Ortaöğretimden görevli Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Murat Tüzünkan, alınan sonucu “SARS-CoV-2’nin Omikron varyantı sebebiyle tırmanışa geçen COVID-19 vakaları ve bilim adamlarının ülkemizdeki günlük olay sayısının 2 bine ulaşabileceği yönündeki uyarılarını dikkate alarak Lefkoşa, Yeniboğaziçi ve Girne’de eğitim veren okullarımızda ilk, orta ve lise seviyesinde; 6-17 Ocak tarihleri içinde online eğitime geçme sonucu aldık” ifadesiyle duyurdu.

“Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizin sağlığı en mühim önceliğimizdir” diyen Doç. Dr. Murat Tüzünkan, “Haiz olduğumuz teknik altyapı ile online eğitime geçeceğimiz bu zamanda, eğitim faaliyetlerimizi aksatmadan sürdüreceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.