DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
15°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

“Yarından itibaren uzaktan eğitime geçiyoruz”

“Yarından itibaren uzaktan eğitime geçiyoruz”
30.09.2023 09:30
1
A+
A-

Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu, yarından itibaren uzaktan eğitime hazır olduklarını deklare etti, karşı karşıya eğitimin durdurulacağını belirtti. Amcaoğlu “Tüm okullarımızda uzaktan eğitime geçiyoruz” dedi.

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi de Bakanlar Kurulu’na gönderilmiş olduğu önerilerde “okullarda online eğitime geçilmesi”ni masaya koymuştu.

Tüm okullarda yarından itibaren uzaktan eğitime geçileceğini açıklayan Amcaoğlu, “Gerekirse tüm okulları kapatın, ilerleyen süreçte hemen sonra tekrardan açarız dedim. Yarından itibaren binlerce talebe ve öğretmen uzaktan eğitime hazır.” ifadelerini kullandı.

Sağlığın her şeyden mühim bulunduğunu belirten Amcaoğlu, okullardaki öğrencilerin yarında fazlasının karşı karşıya eğitime katılmadığını açıkladı.

Amcaoğlu; “%53 oranında çocuk karşı karşıya eğitime katılmıyor. Bu oranlara bakınca talebimiz olan uzaktan eğitim için hazırlıklarımızı tamamladık.” şeklinde konuştu. Bazı elektronik eksiklikler bulunduğunu da belirten Amcaoğlu, bunların tamamlanması için emek harcamalar yürüttüklerini söyledi.

Eğitim Bakanı Amcaoğlu “kolejlere giriş sınavının da yüksek olasılık 20 Şubat’ta yapılmayacağını” deklare etti.

 

Eğitim Bakanlığı’ndan KGS sınavıyla ilgili izahat:

“Bilinmiş olduğu şeklinde 2020 – 2021 Öğretim Yılı Bilimsel nitelikli Emek verme Takvimi’nde 29 Ocak 2021 tarihinde yapılması planlanan Kolejlere Giriş Imtihanı (KGS-1) pandemi dolayısı ile daha ilkin açıklanmış olduğu şeklinde 20 Şubat 2021 evveliyatına ertelenmişti.

Son dönemde, Covid-19 bulaşı vatanımızda artış gösterme eğilimindedir. Sıhhat Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ve Bakanlar Kurulu’nun alacağı kararlar çerçevesinde Bilimsel nitelikli Emek verme Takviminde düzenlemeler yapılacaktır. Bu bağlamda KGS imtihan takvimi de tekrardan değerlendirilecektir.

Kolej Giriş Imtihanı ve kayıt başvuruları ile ilgili planlama Sıhhat Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ve Bakanlar Kurulu’nun alacağı kararlar sonrasında kamuoyu ile ilerde paylaşılacaktır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.