DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

Yeni eğitim yılı 4 dönem olacak

Yeni eğitim yılı 4 dönem olacak
10.09.2023 05:32
5
A+
A-

Amcaoğlu: Gelecek hafta öğretmenler aşılanacak

Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu, pandemi sürecince 2021-2022 eğitim yılının karşı karşıya başlaması için planlamayla ilgili sabırlı olunması icap ettiğini söylemiş oldu, 155 bin 500 kişiyi ilgilendiren mevzuya yönelik ilgili kesimlerle görüşmeler yapıldığını belirtti.

Hafta sonu yapılacak Kolejlere Giriş Imtihanı’nın PCR testlerinde yığılmalar olmaması amacıyla 9 ek merkezin devreye sokulduğunu ifade eden Amcaoğlu, temaslı ve pozitif çıkan öğrencilerin de oluşturulacak hususi sınıflarda sınava alınacağını kaydetti.

Amcaoğlu, gelecek hafta Lefkoşa, Girne ve Mağusa’da açıklanacak merkezlerde, tüm öğretmenlerin aşılanacağını deklare etti.

“Yeni eğitim yılı 4 dönem olacak”

Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu, pandemi sebebiyle eğitimde oluşan kayıpların giderilmesi için telafi kurslarının yapılacağını deklare etti.

Eğitimin ne şekilde programlanacağı ve müfredatın ne olacağının ise gelecek hafta detaylı şekilde paylaşılacağını söyleyen Amcaoğlu, 2021-2022 eğitimin yılının 4 dönem olarak düşünüldüğünü aktardı.

Amcaoğlu, ilk dönemde yoğunlaştırılmış eğitim programının uygulanacağını belirtti. Karşı karşıya eğitimdeki verimin, online eğitimde sağlanamadığını da ifade eden Amcaoğlu, 8 bin talebe kapasiteli sınıf yapımı için canla başla çalıştıklarını belirtti.

Amcaoğlu, Türkiye’de yapılacak Çanakkale Kampı’ndaki kursların 3 gece 4 gün süreceğini, içeriğinden de haberdar olduklarını iddia ederek, kamplara 2 bin 750 öğrencinin gidebileceğini dile getirdi. Kampa katılacak ilk grup içinde kendisinin de yer alacağını aktaran Amcaoğlu, ek olarak üç öteki bakanlık görevlisinin de kafilede bulunacağını söylemiş oldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.