DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C

“Yeni yıl hediyesi caiz değil deyip, başlangıcında cetvel kırdı”

“Yeni yıl hediyesi caiz değil deyip, başlangıcında cetvel kırdı”
18.09.2023 19:14
6
A+
A-

Alsancak Misafirhanesi adı altında, 60 çocuğa yatılı, izinsiz dini eğitim veren villada, ‘yeni yıl caiz değildir’ denilerek bir çocuğa sertlik uygulanmış olduğu ortaya çıktı…

Alsancak Belediyesi Başkanı Fırat Ataser: “Çocuk, yeni yıl kurasında çıkan arkadaşına armağan almış, bunu gören Alsancak Misafirhanesi’ndeki ‘eğitmen’, caiz değil diyerek başlangıcında cetvel kırmış. Okuldaki öğretmenin başındaki şişliği görmesi üstüne de vaka ortaya çıktı”

Eğitim Bakanlığı ve Alsancak Belediyesi’nin müdahale etmiş olduğu ‘Öğrenim Çağındaki Talebelere Yardım Derneği’nin ‘Dini Eğitim Merkezi’ kapatıldı. Çıkmaz bir yolda, ‘ağaçlar arasına gizlenmiş’ bina şu an tamamen boş, Dernek Üyeleri ise ortada yok…

Dila ŞİMŞEK

Alsancak Misafirhanesi adı altında, 60 çocuğa yatılı, izinsiz dini eğitim verilen villada, ‘yeni yıl caiz değildir’ denilerek bir çocuğa sertlik uygulanmış olduğu ortaya çıktı…

YENİDÜZEN’in gün yüzüne çıkardığı, 60 çocuğa izinsiz yatılı dini eğitim verilen merkezde bir çocuğun sertlik görmesi sonrası, okuldaki öğretmeninin bunu fark etmiş olduğu öğrenildi.

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, “Çocuk yeni yıl kurası olarak arkadaşına armağan almış, bunu gören Alsancak Misafirhanesi’ndeki ‘öğretmen’, caiz değil diyerek başlangıcında cetvel kırdı” şeklinde konuştu.

Ataser, yaşanmış olan korkulu vaka sonrası, çocuğun başındaki şişliği fark eden okul öğretmeninin, bunu çocuğa sorup öğrendiğinde, Belediye ve Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunduğunu kaydetti.

Sıkı denetim yapılacak

Evlatların eğitim adı altında istismar edilmesine tamamen karşı bulunduğunu ve bu benzer biçimde yerlerin türememesi için bölgede sıkı denetim yapılacağını kaydeden Başkan Ataser, vakası öğrendiğinde oldukça üzüldüğünü söylemiş oldu.

‘Alsancak Misafirhanesi’ni işleten ‘Öğrenim Çağındaki Talebelere Yardım Derneği’, sır oldu…

Ataser, Polis Müdürlüğü’ne yakınma yapıldığı ve Belediye’nin de izinsiz işletmeyi kapattığını, Alsancak Misafirhanesi’nde kimsenin kalmadığını belirtti.

‘Öğrenim Çağındaki Talebelere Yardım Derneği’ üyelerinin de ortalarda olmadığını ifade eden Ataser, belediye mensubunun çoğunlukla bölgede denetim yapacağını ve benzeri olayların önünün kesilmesinin amaçlandığını kaydetti.

“Caiz değildir dedi, kafasında cetvel kırdı”

Ataser, “Çocuklardan biri, yeni yılda okulundaki sınıfta kura çekerek arkadaşına armağan almış, bunu gören ‘Alsancak Misafirhanesi’ndeki öğretmeni ‘yeni yıl kutlamak caiz değil’ diyerek başlangıcında cetvel kırmış.  Çocuğun okuldaki öğretmeni bunu görüp çocuğa sorduğunda, çocuk da söyledi. Öğretmenin bu vakada sessiz kalmamasına minnettarız” dedi.

Eğitim Bakanlığı’ndan yetkililerle Alsancak Belediyesi mensubunun ortak çalıştığını belirten Ataser, ‘Alsancak Misafirhanesi’nin ruhsatsız işletme yürüttüğü sebebiyle kapatıldığını açıkladı.

 


Misafirhane şimdi kapalı…

Ataser, verilen eğitimin ve işletmenin izinsiz olmasının büyük bir hastalık yarattığını ve YENİDÜZEN’in vakası kamuya yansıttıktan sonrasında birçok aile ve öğretmenin Belediye’ye ulaşarak rahatsızlığını belirttiğini söylemiş oldu.

“Evlatların zorbalıkla eğitim alması bizi rahatsız etti. Eğitim Bakanlığı’na büyük vazife düşüyor, mesuliyet onlardadır ve cesaretli olmaları gereklidir. Yalnız Belediye olarak biz bu işi götüremeyiz. Bizimle beraber ilerleyen günlerde de fedakâr çalışmalarını bekliyoruz. Bir öğretmenin şikayetinden dolayı bu vaka gelişti… Çocuğa sertlik olması ve öğretmenlerin duyarlılığı sonucu biz işin üstüne gittik. Mühim olan denetimlerin sürekli olması ve bu olayın tekrarlanmamasıdır. Misafirhane adı altında, evlatların istismar edilmesine karşıyız. Dışarıdan villaya bakıldığında sanki bir evmiş benzer biçimde görülüyor ve tabelaya da Misafirhane yazılmış sadece içeride yatılı eğitim verildiği ortaya çıktı. Evlatların sertlik görmesi ve değişik bir halde eğitilmesi cemiyet olarak bizi rahatsız etti” şeklinde konuştu.

a1-102.jpg

‘Alsancak Misafirhanesi’ denilen villanın yeri, hem gözden uzak, gem de çevresi ağaçlar ve bahçe duvarının üzerine örülen çitlerle çevrili…

alsancak-misafirhanesi-(11).jpg

YENİDÜZEN’in haberinden sonrasında ‘eğitimine’ son verilen Misafirhanenin kapısı ise Belediye tarafınca kilitlendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.