DOLAR
32,3117
EURO
34,8025
ALTIN
2.405,65
BIST
10.237,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

Yıl ortasında atama sorgulandı

Yıl ortasında atama sorgulandı
10.10.2023 00:34
4
A+
A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Fiil, Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığının öğretmen alımlarında “partizanca şeklinde görünen adımlar attığını” iddia etti. Fiil, Bakanlığa siyasal kaygılarla politikalar sürdürmekten vazgeçmesi çağrısında bulunmuş oldu.  
Fiil yapmış olduğu yazılı açıklamada Bakanlığa şu soruları yöneltti: 
“Okullarımızda seçmeli ders açma öğretim yılı başlangıcında yapılır ve öğrencilere ders seçme hakkı verilir. Tüm programlar da buna gore yapılır. Öğretim yılı ortasına geldiğimiz bu günlerde seçmeli bir ders için niçin kadro artırımı yapılmış ve öğretmen alımı yapılmıştır? 
 Niçin bu seçmeli ders seçilmiş, öteki seçmeli ders branşları da seçilip atama yapılması düşünülmemiştir?  Tüm okullarda öğrenciler seçmeli derslerini seçmiş, programlar ona gore yapılmış, öğretmen kadroları da ona gore planlanmış iken hangi okul yada okullarda ders programları ve seçmeli dersleri kaos yaratacak şekle dönüştürülüp bu yeni atamaların vazife yapması sağlanacaktır?  
Bakanlığın seçmeli derslerle ilgili, bilhassa yabancı dil seçmelileriyle ilgili olması ihtiyaç duyulan ilke, kriter ve hedefi var mıdır? Olsaydı bu çerçevede planlama yapılması, müfredat ve kadroların ona gore belirlenmesi gerekmez mi?  Bu öğretim yılı başından beri tamamlanmamış olan bazı kadroların ataması yapılmamışken, atama bir seçmeli derse ve bunun yanında başka bir branşa yönelik yapılmıştır. Buna gerekseme var mıdır? Var ise nerededir?”
Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığının nakillerde ve ihtiyaçların belirlenmesinde sendikayla yasa gereği istişare etmek zorunda bulunduğunu belirten Fiil, “Bu istişare yapılmadan keyfice bir tek bazı branşlarda gizlice meydana getirilen bu kadro artırımları siyasal yatırım olarak görünmektedir” iddiasına bulunmuş oldu.
“Atama bekleyen öğretmenlerimiz sırada beklerken bir taraftan TC’den öğretmen görevlendirmesi, öteki taraftan planlama yapılmadan partizanca meydana getirilen atamalar adaletsizlik yaratmaktadır. Bu kabul edilebilir değildir.” diyen Fiil,  Bakanlığın tüzükler, yasalar, okul yapımı ve altyapıların tamamlanması, kantinler ve taşımacılıkla ilgili sorunlara çözüm üretmesi icap ettiğini açıkladı. 
Fiil, sendikanın eğitimde yaşanmış olan tüm sorunlara yansız, eşitlik ve adaleti gözetecek çözümler üretmek için, toplumu, evlatları ileriye taşıyacak nitelikli, kamusal eğitimin geliştirilmesi için desteğe hazır bulunduğunu altını çizdi. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.