DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Yonpaş Metin Derinel Lisesi törenle açıldı

Yonpaş Metin Derinel Lisesi törenle açıldı
31.08.2023 09:01
5
A+
A-

Ulusal Eğitim Bakanlığı ile Yonpaş Orman Ürünleri Endüstri ve Tecim Anonim Şirketi içinde imzalanan protokol kapsamında, Gazimağusa’da yapımı tamamlanarak eğitime kazandırılan Yonpaş Metin Derinel Lisesi, dün düzenlenen açılış töreniyle Genel Orta Öğretim Dairesi’ne teslim edildi.

Bakanlıktan verilen bilgiye nazaran törene Cumhurbaşkanlığı makamındaki Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sıkıntılı Töre, UBP- DP- YDP Hükümeti’nin Başbakanı Ünal Üstel, Ulusal Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Ziraat ve Naturel Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Iktisat ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu ile Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, bazı milletvekilleri, Derinel Ailesi ve davetliler katıldı.

Gazimağusa’da, Namık Kemal Lisesi arkasında bulunan 17 dönüm arazi üstüne meydana getirilen yeni okul binası, 2022 senesinde yaşamını kaybeden Yonpaş Onursal Başkanı Metin Derinel’in adını taşıyor.

Törende, Cumhurbaşkanlığı makamındaki Ersin Tatar, Meclis Başkanı Sıkıntılı Töre, Ulusal Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Yonpaş Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Derinel konuşma yapmış oldu.

Ulusal Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu konuşmasına halka hizmet, devlete hizmet ve insana hizmet anlayışıyla hareket eden Yonpaş ailesini kutlayarak başladı.

“İnsana meydana getirilen en iyi hizmet, eğitime meydana getirilen hizmettir” ifadelerine yer veren Çavuşoğlu, eğitimde meydana getirilen altyapı çalışmalarına dikkat çekerek hayırsever iş insanlarıyla beraber hükümetleri döneminde 20 okulu eğitime kazandırdıklarını söylemiş oldu.

“4 yılda 20 okul, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için efsaneleşmiş bir rakamdır.” diyerek sözlerine devam eden Çavuşoğlu, eğitime verdikleri katkılardan dolayı Yonpaş’a ve Derinel ailesine teşekkür etti. 

6 Şubat depreminin yarattığı acı ve kaygı ile bazı okullarda çadırda eğitim dönemine geçtiklerini de belirten Çavuşoğlu, bu durumun fazlaca münakaşa yarattığını sadece kendileri açısından bir farkındalık oluşturduğunu düşünerek, çadırda eğitim mevzusunun Yonpaş Metin Derinel Lisesi’nin bitirilmesine motivasyon sağladığını dile getirdi.

Bakanlık olarak yorulmadan çalışmaya devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Çavuşoğlu, böylesi bir eserin eğitime kazandırılmasında alın teri döken her insana teşekkür ederek, bu okulda Metin Derinel benzer biçimde birçok insan yetişeceğine inandığını açıkladı.

Çavuşoğlu konuşmasının arkasından Derinel ailesine, günün anısına üstünde Mağusa Kapısı’nın bulunmuş olduğu bir tablo takdim etti.

Konuşmaların arkasından kurdele kesilerek, Yonpaş Metin Derinel Lisesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.