DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

“Yükseköğrenim fazlaca ciddi kriterlere bağlanmalı”

“Yükseköğrenim fazlaca ciddi kriterlere bağlanmalı”
17.02.2024 07:46
2
A+
A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eğitimde niteliğin, sayıdan fazlaca daha mühim olduğuna işaret ederek,  yükseköğrenimin fazlaca ciddi kriterlere bağlanması icap ettiğini belirtti.

Akıncı, KKTC Yükseköğrenim Çalıştayı’nda yapmış olduğu konuşmada, önceki yönetimin 8 ay dahi toplantı yapmadığı YÖDAK’ta mevcut başkan ve üyelerini bir buçuk yılda gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı kutlama etti. 

Yükseköğrenim için geçmişte 45 bin hedef konulduğunu sadece hemen sonra talebe sayısının 101 bine çıkarıldığına işaret eden Akıncı, eğitimde “niteliğin”, “sayıdan” fazlaca daha mühim bulunduğunu ve daima bu görüşü savunduğunu açıkladı.

Akıncı, “(Yükseköğrenim) Oldukça ciddi kriterlere bağlanmalı, kalite ön planda olmalı, planlamayı fazlaca sıhhatli bir halde yapmamız gerekiyor ve artık bu yanlış gidişe dur dememiz gerekiyor” dedi.

YÖDAK’ın özerkliğinin mühim olduğuna işaret eden Akıncı, YÖDAK’ın geçmişte Cumhurbaşkanlığı ile daha yakın bir ilişkisi bulunduğunu sadece o devrin hükümeti tarafınca bunun değiştirildiğini belirtti. Akıncı, Cumhurbaşkanlığı-hükümet yarıştırması içinde olamadığını söylemiş oldu.

“GÜNLÜK SİYASETİN BİR PARÇASI HALİNE GETİRİLMESİNE HAYIR”

Cumhurbaşkanı Akıncı, “Cumhurbaşkanı ile olan ilişkilerinden koparılıp yeni bir ilişki sistemine bağlanacaksa YÖDAK şeklinde bir kurum, daha özerk bir yapılanmaya yönelecekse sonuna kadar evet fakat günlük siyasetin bir parçası haline getirilecekse sonuna kadar hayır” dedi.

YENİ BİR MEKAN

YÖDAK’ın mekanındaki sıkıntılara da değinen Akıncı, YÖDAK’a yakışan bir mekan yaratılması icap ettiğini açıkladı.

TOZLU RAFLARDA BIRAKILMASIN

Yabancı öğrencilerin ülkede bazı değişik ilişkiler içine girebildiğini, bunun da fazlaca ciddi bir halde masaya yatırılması icap ettiğini kaydeden Akıncı, meydana getirilen çalıştayların tozlu raflara bırakılmasının genel bir hastalık olduğundan, yapılanların yaşama geçirtme alışkanlığı edinmek icap ettiğini söylemiş oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.