DOLAR
32,2521
EURO
35,0607
ALTIN
2.465,92
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Ahis Estate Brokerı Selim Arıtı 2019 yılını değerlendirdi ve 2020 yılının beklentilerini sıraladı..

Ahis Estate Brokerı Selim Arıtı 2019 yılını değerlendirdi ve 2020 yılının beklentilerini sıraladı..
08.11.2023 17:51
4
A+
A-

Şimal Kıbrıs emlak sektörü 2019 yılını geride bıraktı ve 2020 yılına süratli bir başlangıç yapmış oldu. 2020 senesinde itimat çağrısı yapmış oldu Selim Arıtı. İşte Selim Arıtı ile yaptığımız röportaj..

Ahis Estate Brokerı Selim Arıtı, 2019 yılının sektör için sıkıntılı geçtiğini sadece alan kişi memnuniyetinin ne kadar mühim bulunduğunu hatırlattığını altını çizdi. Ek olarak 2020 yılının başlamasıyla sektördeki canlılığın arttığını ve profesyonelliğin oldukca mühim bulunduğunu söyledi. İşte Kıbrıs Emlak Merkezi okurları için Selim Bey ile yaptığımız röportaj..

Firmanız neler yapıyor?

Gayrimenkul satın almak yüzde seksen karşılaştırma işi olduğundan Ahis Emlak olarak Girne ve Lefkoşa’da her tülü gayrimenkulü portföyümüzde bulundurarak müşterilerimize geniş bir portföy sunuyoruz. Dördüncü yılımızı doldurduğumuz bu günlerde oldukca çeşitli emlak ağına sahibiz. Bu sebepten dolayı müşterilerimize anık hizmet verebilmekteyiz. Müşterilerimizi bekletilmeden aradıkları kontlara doğru yönlendirebiliyoruz.

2019 iyi mi geçti?

2019 yılı daha önceki yıllara nazaran sıkıntılı bir yıldı. Sektörde ki tüm maddi tinsel olumsuzluklara karşın bizim için ortalamanın üstünde bir yıl geçti. Birçok müşterimizin memnuniyetini sağladık ve konut sahibi yaptık. Birçok konut projesi satışa çıktı ve biz bu tarz şeyleri görünce mutlu oluyoruz. Sektördeki canlılığı gösteren bu yeni projelerin çeşitliliğidir. İnşallah 2020 senesinde daha çeşitli konut projeleri de adım atar.

2020 beklentileriniz ne yönde?

2020 senesinde bizim beklentimiz, 2020 senesinde imajı zedelenen emlak danışmanı sıfatını daha etkin bir hale gelmesi. Öteki meslektaşlarım da kesinlikle karşılaşmıştır, potansiyel bir müşterimize gittiğimizde “ben emlakçılarla çalışmam” diyen kişilerle karşılaşmışlardır. Biz bu mevzuda üzülüyoruz. Ciddi öz eleştiriye ihtiyacımız var. Oldukça büyük bir kesim emlak danışmanı olarak adlandırılan kişiye fena gözle bakmaktadır. Ortaya çıkan haberlerden de etkileniyorlar. Bizim de hatalarımız var. Bizim için mühim olan oldukca ev satmaktansa bir evi satışın 2 taraf için de güvenli bulunduğunu hissetmesidir. Bu mevzuda ciddi eksiklerimiz var. Ustalaşmış emlakçı arkadaşlarımı tenzih ederim, kaçak emlakçılıktan dolayı piyasada oluşan olumsuzluklar var. Bu mevzu ustalaşmış emlakçıları negatif etkiliyor. Bu mevzuda yapılacak emek harcamalar oldukça kolay ikimiz de bu mevzuya odaklanacağız ve bu mevzuda çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Sektörünüzün daha da iyileşmesi amacıyla yeni yıl için önerileriniz neler?

Sektörümüzün daha iyi bir noktaya gelmesi için özeleştri yapmamız koşul. Birinci hedefimiz havada komisyon kapmak değil, mutlu mesut alan kişi sağlamak. Şirket olarak bu mevzuda yayınlarımız olacak, değişik bakış açımızı ortaya koyacağız. Umut ederiz beklenen emlak yasası da devreye girer. Kaçak emlakçılık yüzde yüz önlenecek bir mevzu değil maalesef fakat ciddi oranda azaltılabilir ve denetim altına alınabilir. Bizim görüşümüz yasa da tamamlanmamış, hepimiz de. Ilkin kendimizden başlamalıyız. Bundan dolayı emlak sektörü en saydam sektördür ve hepimiz her şeyi görüyor. Hatalarımız anında görülür, binlerce kişiyi etkisinde bırakır ve piyasaya büyük hasar verir.

Yatırımcılara mesajınız nedir?

Akdeniz’de Kıbrıs’a yakın ülkelere bakmış olduğunuzda Şimal Kıbrıs’a yatırım yapmanın birçok avantajlı yönü bulunduğunu görüyoruz. Bunlardan biri, ülkemizin 9 ayı güneşli. Konut tutarları yakın ülkelere gore oldukca daha uygun. Mesela Cenup Kıbrıs ile kıyaslarsak 2 eşit standartta ki konut karşılaştırdığımızda Cenup’de ki oldukca daha pahalı. Avrupa Birliği üyesi olmasının da artısı var doğal olarak.

Yatırımcıyı cezbeden öteki mevzu amortisman süreleri. Büyük şehirlerde alacağınız bir daire 10-12 yılda kendini amorti ediyor. Minik bir ada ülkesi olduğumuz için de yatırım yapmak oldukça güvenli.

Kıbrıs Emlak Merkezi için düşünceleriniz…

Kıbrıs Emlak Merkezi sektörün hem analizini hem de nabzını tutan oldukca iyi bir platform. Sektörde olan yada yatırım yapmak isteyen hepimiz ilkin bu siteyi ziyaret etmesini tavsiye ederim. Yansız yayınla sektörel bilgilere ulaşabilirsiniz. Sektöre en lüzumlu katkıyı koyuyorlar. Başarılar temenni ediyorum.

 

Etiketler: selim arıtı, ahis estateEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.