DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Ata Satur: ”Pandemi sonrası konutta gereksinimler değişti”

Ata Satur: ”Pandemi sonrası konutta gereksinimler değişti”
29.10.2023 07:04
8
A+
A-

Haftalar sonrasında iş dünyası yeni dönem diye adlandırdığımız bu zamanda çalışmaya başladı. Bazı müteahhitler kalmış olduğu yerden işine 4 elle sarılarak yatırımlara ara vermeden devam ediyor. Atsa İnşaat Direktörü Ata Satur da onlardan biri. Pandemi sonrası planlarını konuştuk ve bizlere yeni projelerin müjdesini verdi. İşte detaylar..

Kıbrıs ekonomik açıdan yıprandı COVID-19 sürecinde. Sadece yaşam normale döndü artık. Buna bağlı olarak planlar da değişti, projeler de. Yatırımcıların gereksinimleri da değişti, alım güçleri de.

Atsa İnşaat Direktörü Ata Satur ile yeni dönemde aldıkları önlemleri, yeni projeleri ve yol haritasını konuştuk.

Haftalar sonrasında iş dünyası yeni dönemde çalışmaya başladı, siz şirketiniz adına iyi mi bir başlangıç yaptınız?

Ilk olarak tüm dünyayı aniden şaşkına çeviren bu PANDEMİ, devletimizde de ürkü yaratmış ve 14 Mart tarihinden adım atmak suretiyle ilk tedbirler alınmış ve sonrasında da gelişmeler üstüne de bir takım tedbirler alınarak genişletilmiştir.

Dünyada pandemiyi yenen ilk ülke olduğumuzu gururla söylemek isterim. Her ne kadar negatif bir tablo olsa da bence ülkece bu başarımız duyurulmalı, adamızın güvenilirliği hepimiz tarafınca bilinmeli.

Pandemi öncesi zamana bakılırsa iş hayatında değişenleri iyi mi sıralarsınız?

Haftalar sonrasında 4 Mayıs’ta hükümetin belirlediği önlemleri yerine getirerek iş başı yaptık. Bu dönem tamamımız için oldukca mühim ve oldukca dikkatli olmamız gerekiyor.

Çalışanlarımıza her ne kadar iş başı yaptıysak da durumun ciddiyetini, uymaları ihtiyaç duyulan kuralları anlattık ve dikkat etmeleri gerektiği mevzusunda uyardık.

Ek olarak bu zamanda tamamımız evlerindeyken işlerin iyi mi yürütülebileceği mevzusunda planlar yaptık. Bizim işimiz hep karşı karşıya yürüyen bir işti. Sadece bunun değişmesi icap ettiğini gördük bu zamanda. Karşı karşıya görüşemiyorsak iş yapamayacağımız anlamına gelmemeli, kesinlikle çıkar bir yol bulunmalıydı. Bunun üstüne çalıştık. Dijital mevzuda gelişmeli ve geliştirmeliyiz bunun önemini daha da iyi anladık diyebilirim. Bununla ilgili yeni gelişmeler planlıyoruz.

“PANDEMİ SONRASI İNSANLARIN İHTİYAÇLARI DEĞİŞTİ”

Kısa ve uzun vadeli hedeflerinizde değişimler oldu mu?

Pandemi öncesi şirket olarak ürettiğimiz projelerimizi, önümüzü görmemiz için oldukca kısa bir süreliğine ertelemeyi düşünüyorum. Zira pandemi öncesi gereksinimler ile pandemi sonrası yatırımcı gereksinimleri değişti. Biz devamlı ihtiyaca yönelik proje üretme taraftarıyız. Şimdi pandemi sonrası gereksinimleri belirlemek ve ona uygun projeler üretmek için kısacası halkımızın ihtiyacına yönelik üretim yapabilmek için kısa bir süre beklemedeyiz.

Proje çalışmalarımız devam ediyor doğal olarak ki. Ek olarak şantiyelerimiz de şartların elverdiği tüm hızıyla devam ediyor.

“YATIRIMCILAR BEKLE-GÖR MODUNDA”

Yol haritanızda, öncelik esnasında neler var?

Şu anda, bunu kısa vade olarak da isimlendirebiliriz, yarım kalan şantiyelerimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz onları bir an ilkin bitirmek ve teslim etmek.

Taahhütlerimizde sarkma olmaması için var gücümüzle çalışıyoruz.

Oldukça süratli bir satış hedefimiz yok şu günlerde, sektörümüzdeki yatırımcılarında pandemi sonrası “bekle gör “ modunda olduklarını düşünüyorum.

“BU DÖNEMDE YATIRIMCI DEĞİL SADECE ZAMAN KAYBETTİK”

Yatırımcılarınız bu süreci iyi mi değerlendiriyor?

Pandemi öncesi, yurt dışı yatırımcılarla yaptığımız bir takım toplantılarda yeni yatırım mevzusunda anlaşmaya vardık.

Ülke ekonomisine artı katma kıymet kazandıracak olan bu büyük projeyi hayata geçirebilmek için, ne biz yurt dışına çıkabildik ne de yatırımcılar adaya gelebildiler.

Bu projeleri hayata geçirebilmek için karşılıklı çalışmalarımıza devam ediyoruz. En erken zamanda bir araya gelmeyi ve hızlıca çalışmalarımıza başlamayı planlıyoruz.

Biz işimizi itimat temelli kurduğumuz için yatırımcı kaybı yaşamadık bu zamanda bir tek vakit kaybı yaşadık. Onu da telafi etmek gene bizim elimizde. En uygun zamanda hızlıca çalışmalara adım atmak ve hedeflerimizi tutturmak hepimiz için mühim.

“YEREL HALKIMIZ İÇİN YENİ PROJEMİZ VAR”

Mahalli pazar için hususi fırsatlarınız olacak mı?

Mahalli pazar için, Haziran ayı ortalarında yeni bir projeye başlayacağız. Bu da, bence halkımızın yanında ve işimizin başlangıcında olduğumuza dair kuvvetli bir mesajdır.

İnşallah her şey pandemi öncesinden de daha iyi olacak, ben buna inanıyorum, sizlerde emin olun.

Bana bu imkanı sunduğunuz için oldukca teşekkür ediyorum.

Etiketler: ata satur, atsa inşaatEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.