DOLAR
32,3560
EURO
34,7869
ALTIN
2.396,00
BIST
10.266,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Erdem Dönmezoğlu Güz Ruhunu Yaşam Alanlarına Taşımanın İp Uçlarını Yazdı..

Erdem Dönmezoğlu Güz Ruhunu Yaşam Alanlarına Taşımanın İp Uçlarını Yazdı..
26.10.2023 08:54
2
A+
A-

Yaz aylarını geride bıraktık, yaz sıcaklarını da yavaş yavaş geride bırakıyoruz. Güz mevsimi kapımızda. Peki sonbaharın huzurunu yaşam alanlarımıza iyi mi taşırız? Erdem Dönmezoğlu yazdı. İşte detaylar..

Yazın son günlerindeyiz. Güz yavaş yavaş kendini hissettirmeye başladı. Güz yaklaşırken, biz yaşam alanlarımızı birkaç küçük dokunuş ile tamamen değişik bir alana çevirebiliriz.

Bu periyodu bulunduğumuz alanın tarzını değiştirerek, değişimin yaratacağı enerji ile maksimum biçim bir yaşam alanına, minimun maliyetle haiz olabiliriz.

Evlerimizde, ofislerimizde güz ruhunu taşıyan yaşam alanları yaratabiliriz. Hem şık hem de o sıcacık güz ruhunu evimize taşıyabiliriz. Peki bunu iyi mi yapariz?

İşte 3 maddede size hem oldukca şık hem de o sıcacık güz ruhunu taşıyan yaşam alanları..

Duvar kağıdının yaşam alanları ile görkemli eşleşmesi:

Aslına bakarsak son dönemlerde duvar kağıdı oldukca trend oldu. Bilhassa yaşam alanlarını değişmek isteyenler, duvar kağıdı uygulamasını seçiyor.

O denli fazla renk, doku ve model var ki. Gene son dönemlerde tekstil bazlı duvar kağıtları ile yaşam alanlarını değişmekle kalmıyor, tamamen alanın seçimi ve dokusu da değişmiş oluyor.

Kişiye hususi baskı duvar kağıtları ise tamamen size hususi. Dolayısı ile ruhunuzu yansıtan kendinize ilişkin bir yaşam alanı elde etmiş oluyorsunuz. Sonbahara girerken yaprak desenleri, üç boyutlu hususi baskı desenleri oldukca trend.

Doğal duvar kağıdı modelini ve rengini seçerken, unutulmaması ihtiyaç duyulan oldukca mühim bir mevzu var o da sağlığımız. Alanda olduğumuz süre süresince soluduğumuz için, kağıdın insan sağlığına zarar vermemesi, anti bakteriyel olması, kokusuz, silinebilir olması biz için oldukca mühim.

Oldukça mühim öteki mevzu ise doğal olarak ki işçilik. Meydana getirilen işçilik ile şahane desenleri taçlandırmış oluyoruz.

Yaşam alanlarımızın vitrini perdeler:

Yaşam alanlarımızın tarzını değiştirirken herhalde bir alanın kimliğini perde bilgileri ile verebiliriz.

Her yıl bulunduğunu şeklinde, bu yıl de kumaş perde çeşitleri oldukca trend. Bilhassa sonbaharda kullanacağımız keten kumaş perde seçenekleri ile şıklığı yakalayabiliriz. Ketenin karakteristik dokusu ve grinin bin bir tonu ile çarpıcı alanlar elde edilebilir.

Gene kumaş perdenin içine kullanılacak olan benzer dokulu bir tül ile parçaları eşleştirmiş oluyoruz. Bilhassa bu dönem antrasit griler gene oldukca moda. Krom rustikler ile de kumaş perde detaylarını tamamlayarak, şıklığı tamamen yakalamış oluyoruz.

Gene yaşam alanlarımıza şıklık katacak bir öteki perde çeşidi ise ahşap perde modelleri. Onlarca çeşit renk seçenekleri ile alana ayrı bir biçim katıyor. İsteğe bağlı olarak motorlu yada motorsuz olarak da fonksiyonel kullanımı kolaylaştırıyor.

Boyanabilir duvar çıtaları:

Azca maliyet ile büyük değişimler yapmam mümkün duvar çıtalarıyla. Onlarca çeşit model seçenekleri ile alana tamamen değişik bir şıklık katıyorsunuz.

Yapılabilecek olan modeller ile hem duvarlarınız boş kalmıyor, ek olarak duvar kağıdı uygulamalarının çevresine yapıldığı vakit çerçeve netliği sağlanmış oluyor.

Her renge boyanabilir oluşu ise tüm yaşam alanlarına entegresini kolaylaştırıyor. Klasik yada çağdaş çizgi ile yaşam alanlarına tamamen değişik bir biçim sağlıyor.

Unutmamak gerekir ki yaşam alanının enerjisi, kişinin enerjisini yansıtıyor. Yaşam alanlarınıza yapacağınız süratli, ergonomik, güzel duyu ve karakteristik dönüşümleri bu büyülü dokunuşlar sağlıyor.

Erdem Dönmezoğlu

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.