DOLAR
32,2704
EURO
34,7748
ALTIN
2.411,84
BIST
10.210,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

Ev sahibi evini kiralamadan ilkin kiracı adayına hangi soruları sormalı? – Kıbrıs Emlak Merkezi

Ev sahibi evini kiralamadan ilkin kiracı adayına hangi soruları sormalı? – Kıbrıs Emlak Merkezi
21.11.2023 15:46
6
A+
A-

Bu zamanda evini kiraya vermek ayrı bir dert, vermemek ayrı bir dert. Güvenilir bir kiracı bulmak ise oldukça zor. Bundan dolayı evinizi kiraya verdikten sonrasında durumlar değişebilir. Her iki tarafın da pişman olmaması için evinizi kiraya vermeden ilkin kiracı adayınıza sormanız ihtiyaç duyulan soruları ve ondan istemeniz ihtiyaç duyulan detayları derledik. Daha güvenli bir yatırım yapmak istiyorsanız, aşağıdaki sorulara bakmadan geçmeyin derim… Bu haberle ilgili detaylar, Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…

Kıbrıs Emlak Merkezi olarak ev sahibinin kiracı adayına sorması ve ondan istemesi ihtiyaç duyulan detayları derledik.

Ev sahibi, evini kiralamadan ilkin kiracı adayına hangi soruları sormalı? Daha güvenli bir yatırım için gelin, bu sorulara beraber bakalım…

*Niye taşınıyorsunuz?

İş değişikliği, atama, daha büyük ev şeklinde cevaplar uygun olacaktır. Daha önceki evimden atıldım, ev sahibimle anlaşamadım şeklinde cevaplar başınıza geleceklerin habercisi olacak.

*Aylık geliriniz ne kadar?

Bankalar size kredi verirken iyi mi aylık gelirinize bakılırsa bir oranlama yapıyorsa siz de kiracının kirayı ödeyip ödeyemeyeceğinden güvenli olmak için bu suali sormalısınız. Dürüst yanıt aldığınızdan güvenli değilseniz, maaş bordrosunu görmek isteyebilirsiniz.

*Depozito ve ilk ay kiranız hazır mı?

Olmaz olmaz demeyin, ne yazık ki oluyor. Sözleşmeyi yaptınız, şahıs eve girdi. İlerleyen zamanlarda aksi bir durumla karşılaşmamak için depozito ve kiranın hazır olduğundan güvenli olun.

*Şu an çalışıyor musunuz? Çalışıyorsanız, ne zamandan beri?

İşi sağlam olmayan bir kişinin geliri de sağlam olmayacaktır. Maaşta yaşayabileceği kesintiler, kira ödemelerini de zora sokacaktır.

*Daha ilkin oturduğunuz evlerden atıldığınız oldu mu?

Oldukça belirgin ve direkt bir sual.

*Evcil hayvanınız var mı?

Kiracı adayınızın evcil hayvanı var ise o aday evi kiraladıktan sonrasında ileriki zamanlarda durumlar istemediğiniz şekilde değişebilir. Apartmandaki öteki sakinler bu durumdan memnun olmayabilir. Bundan dolayı zaman kaybetmeden başka bir kiracı talibi ile görüşmeye devam etmelisiniz.

*Konutu ne kadar kiralamayı düşünüyorsunuz?

Evde uzun süre kalmayı planlayan iyi bir kiracı sizin de işinizi kolaylaştıracaktır. Kısa dönemli kiralamalar sizin için daha maliyetli olacaktır.

*Nüfus kaydının fotokopisini istemelisiniz.

Bankacı bir tanıdığınız var ise kimlik numarasıyla sorgulatabilir ve kiracı adayının borcuna ne kadar sadık kalacağını öğrenebilirsiniz.

*Sorunuz var mı?

Kiracı talibi hâlâ karşınızda oturuyor ve sabırla tüm sorularınıza size saldırmadan yanıt verdiyse izin verin o da sorsun. İlk andan itibaren yazışma hatlarını açmak aranızdaki ilişkiyi daha güvenli bir seviyeye oturtacaktır.

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.