DOLAR
32,2545
EURO
34,6943
ALTIN
2.401,20
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Gayrimenkul nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi

Gayrimenkul nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi
17.11.2023 21:03 | Son Güncellenme: 13.01.2024 19:36
3
A+
A-

Şimal Kıbrıs emlak sektöründe oldukça duyulan gayrimenkul ne demek? Gayrimenkul yatırımında olması gereksinim duyulan özellikler neler? Peki, kârlı gayrimenkul yatırımı iyi mi yapılır? Gayrimenkulle ilgili merak ettikleriniz, Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…

“Gayrimenkul” Arapça kökenli bir kelime (ġayr + menḳūl).

Gayrimenkul; ev, arsa, arazi, dükkân, tarla, bahçe vb. taşınamayan mülk, taşınmaz demek. Doğrusu bu mülklerin taşınamayan niteliğe haiz, ekonomik olarak kıymetli, nakde çevrilmesi ya da bir değerle ifade edilmesi mümkün olan kıymetli gereçleri ifade ediyor.

Peki, gayrimenkul yatırımı iyi mi yapılır?

Gayrimenkul kârlı ve risksiz olması sebebiyle diğeri yatırım araçları içinde öne çıkıyor. Yüksek getirisi sebebiyle ilgi gören gayrimenkul, yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor.

Peki, satın aldığınız gayrimenkulünüzde hangi özellikler yer almamalı? İşte size birkaç tavsiye:

*Kentsel dönüşüm kapsamında bulunması ve zelzele riskine haiz bölgede olmaması gayrimenkulün kıymetini katlar.

*Yatırımda altın kural alırken kazanmaktır. Yatırım uzmanları da bu kuralı sürekli hatırlatır. Bu yüzden eğer doğru fiyata bir gayrimenkul alırsanız ileride daha oldukça kazanç sağlamanız mümkün olur. Sözgelişi, bir konutu temelden almak daha avantajlı.

*Bitmiş bir konut alırken de kira / fiyat oranı oldukça önemli bir kriter. Alacağınız konutun en fazla 160 ile 180 ayda kendini amorti etmesi gerekir. Bunu hesaplamak için de alım fiyatını kira bedeline bölmeniz kafi olur. Bu yüzden gayrimenkuklünüzün kira çarpanını iyi hesaplamalı ve geri dönüşüm süresini iyi değerlendirmelisiniz.

*Arsa yatırımı yapılırken de bilhassa imarlı arsaların tercih edilmesi gerekir. Ek olarak arsanın şekli ve konumu da kıymet artışında ve satışının kolay olmasında etkili olur. Bu yüzden gayrimenkulünüzün özelliklerini, doğrusu ekspertiz raporunu iyi öğrenmeniz gerekir. Bu noktaları da dikkate almayı dikkatsizlik etmeyin.

*Yatırımda kazanmak için zamanlamaya dikkat etmek de büyük önem taşıyor. Şundan dolayı uygun fiyata aldığınız bir gayrimenkulü kıymeti arttığında satmanız kazanç elde etmenizi sağlıyor. Bu yüzden kriz dönemlerinde alım hayata geçirmeye itina gösterin. Şundan dolayı bu dönemlerde gayrimenkullerin fiyatı daha uygun olur.

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.